Αποκεντρωμένη: Μπάζει νερά απόφαση του Δήμου Δ. Μάνης

Αποκεντρωμένη: Μπάζει νερά  απόφαση του Δήμου Δ. Μάνης

Εξετάστηκε στις 30/9/2020 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου η προσφυγή που είχε καταθέσει η δημοτική μας παράταξη στις 10/6/2020 κατά της απόφασης του Δ.Σ. Δήμου Δυτικής Μάνης και αφορούσε στη μείωση 35% των παλαιών οφειλών ύδρευσης.

Το αρμόδιο όργανο έκρινε τη συγκεκριμένη απόφαση παράνομη και προχώρησε, όπως και ζητούσαμε, στην ακύρωσή της.

Να σημειωθεί ότι υπέρ είχαν ψηφίσει όλες οι άλλες δημοτικές παρατάξεις (Μαραμπέας, Μπασάκος, Ανδροβιτσανέας και Ταβουλαρέας) κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 2/6/2020.

Έπειτα από αυτή τη δίκαιη απόφαση με ΑΔΑ:Ω8060Ρ1Φ-ΕΓΖ, νιώθοντας ικανοποιημένοι, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως θα είμαστε διαρκώς αντίθετοι σε μικροπολιτικές, και σκοπιμότητες που δε βοηθούν τον τόπο, αλλά τον γυρίζουν σε ξεπερασμένες πολιτικές.

Πρέπει, επιτέλους, με πνεύμα συνεργασίας να σταθούμε με σοβαρότητα απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας, προχωρώντας άμεσα σε έργα υποδομών που χρειάζονται έσοδα… Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να τις αναζητήσουμε. Το να είμαστε αρεστοί είναι το εύκολο.

Το περασμένο καλοκαίρι έδειξε πως υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες όσον αφορά στη διαχείριση του νερού και φάνηκε ξεκάθαρα πως η περιοχή μας δεν έχει περιθώρια ανάπτυξης με λογικές εξυπηρετήσεων και παροχών.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τώρα πρωτοβουλίες και όχι τον Ιούλιο, να ενεργοποιήσει τη διαπαραταξιακή επιτροπή, να συνεργαστεί… προκειμένου του χρόνου τους θερινούς μήνες να μην πούμε ξανά το νερό νεράκι…

Και επειδή χρωστώ μιαν απάντηση στον κ. Γιαννημάρα σε παλαιότερη επιστολή του στις εφημερίδες για το θέμα αυτό…“το ανήθικο του κυρίου Ρουτζούνη”, κλείνω με το εξής: Τίποτε δεν μπορεί να είναι πολιτικά ορθό, δήμαρχε, αν είναι ηθικά λάθος.

Του Αλέξη Ρουτζούνη

Δημοτικού συμβούλου, επικεφαλής «Συνεργασίας για τη Δυτική Μάνη»