«City Hospital»: Σύγχρονη Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική απέκτησε η Καλαμάτα

«City Hospital»: Σύγχρονη Μαιευτική – Γυναικολογική  Κλινική απέκτησε η Καλαμάτα

Εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη πτέρυγα του Μαιευτικού – Γυναικολογικού Τμήματος της μοναδικής ιδιωτικής κλινικής στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο με το διακριτικό τίτλο «City Hospital» (πρώην Λητώ).

Το έργο ολοκληρώθηκε εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων και βάσει των υψηλών κατασκευαστικών και υγειονομικών προδιαγραφών που απαιτεί ένα σύγχρονο ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα.

Για την ανακαινισμένη πτέρυγα του Μαιευτικού – Γυναικολογικού Τμήματος ο επιστημονικός διευθυντής, Βασίλειος Τζωρτζάκης, δήλωσε:

«Στο πλαίσιο της ανακαίνισης δημιουργήθηκαν ειδικοί χώροι υποδοχής των ασθενών και των επισκεπτών. Τα δωμάτια νοσηλείας (μονόκλινοι, δίκλινοι και τρίκλινοι θάλαμοι νοσηλείας) εκσυγχρονίστηκαν και εξοπλίστηκαν πλήρως, με γνώμονα την καλαισθησία και τις επίκαιρες ανάγκες των νέων γονιών για εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας».

Να σημειωθεί πως η ιδιωτική Κλινική «City Hospital» (πρώην Λητώ) είναι συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ. Όπως αναφέρεται σχετικά: «Αυτό σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, καθώς η νοσηλεία γίνεται πλέον πιο προσιτή για όλους. Δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους επιλέξουν το “City Hospital” (πρώην Λητώ) να ζήσουν και να μοιραστούν με εμάς την πιο ιδιαίτερη και προσωπική τους στιγμή. Τη γέννηση του παιδιού τους.

Βάσει χρονοδιαγράμματος, έως το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα κατασκευαστικά έργα που έχουν δρομολογηθεί, προκειμένου η ιδιωτική κλινική “City Hospital” (πρώην Λητώ) να καταστεί ένα πρότυπο ιδιωτικό κέντρο υγειονομικής περίθαλψης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το “City Hospital” (πρώην Λητώ) έχει αναπτύξει και άλλες Κλινικές πέραν του Μαιευτικού – Γυναικολογικού Τμήματος όπως: Χειρουργική Κλινική, Οφθαλμολογική Κλινική, Ορθοπαιδική Κλινική κ.ά.

Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για άλλες υπηρεσίες που προσφέρει το “City Hospital” (πρώην Λητώ).

Εκ μέρους της διοικήσεως και του ανθρώπινου δυναμικού του “City Hospital” (πρώην Λητώ), ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε ό,τι πολυτιμότερο έχετε. Την Υγεία σας».

Συνεργασία με τον ειδικευμένο στην Εμβρυομητρική Ιατρική, ιατρό Π. Αναστασόπουλο
Στο μεταξύ, σε νέα συνεργασία με το διακεκριμένο ιατρό, ειδικευμένο στην Εμβρυομητρική Ιατρική, Π. Αναστασόπουλο, προχώρησε η ιδιωτική κλινική City Hospital πρώην Λητώ.

Στην κλινική City Hospital λειτουργεί πλέον σε σταθερή βάση Τμήμα Ιατρικής Εμβρύου με τον Καλαματιανό ιατρό, Π. Αναστασόπουλο, ο οποίος συνεργάζεται με μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια των Αθηνών.

Η Εμβρυομητρική Ιατρική και ειδικότερα η Ιατρική του Εμβρύου αποτελούν έναν κλάδο της Μαιευτικής – Γυναικολογίας. Ήδη από τα πρώτα χρόνια δημιουργίας του εν λόγω τομέα γνώρισε αλματώδη ανάπτυξη και εμφάνισε εξαιρετικά επιτεύγματα στην παρακολούθηση των εγκύων και στη διάγνωση, κάτι που συνεχίζεται αόκνως έως σήμερα.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, η συντριπτική πλειοψηφία του εκάστοτε τοκετού βαίνει ομαλώς δίχως προβλήματα και τα νεογέννητα είναι γερά και υγιή. Αντίθετα, σε μικρό αριθμό περιπτώσεων, όπου δεν υπάρχει ιστορικό επιπλοκών σε προηγούμενη κύηση ή ύπαρξης κληρονομικής ασθένειας, δύναται να παρουσιαστούν επιπλοκές κατά την κύηση. Ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά οι επιπλοκές που προκαλούν ανησυχία για κάθε κύηση δύναται να είναι οι κάτωθι: Προεκλαμψία. Πρόωρος τοκετός. Γενετικά σύνδρομα και ανατομικές εμβρυικές ανωμαλίες. Διαβήτης της κύησης. Ενδομήτρια καθυστέρηση της ανάπτυξης.

Αναλυτικότερα, ο ιατρός εξειδικεύτηκε εξ ολοκλήρου στο Ηνωμένο Βασίλειο (UK) στη Μαιευτική – Γυναικολογία. Στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Εμβρυομητρική Ιατρική υπό την καθοδήγηση του διεθνώς αναγνωρισμένου καθηγητού, Κύπρου Νικολαΐδη, στο Harris Birthright Centre of Fetal Medicine του King’s College Hospital του Λονδίνου, που αποτελεί το μεγαλύτερο Κέντρο Εμβρυομητρικής Ιατρικής παγκοσμίως. Επιπρόσθετα, ο ιατρός είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στην Εμβιομηχανική (Bioengineering) από το University of Strathclyde της Γλασκώβης. Από το 2009 έως σήμερα συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα ιδιωτικά θεραπευτήρια των Αθηνών και από το 2017 είναι επιστημονικά υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Εμβρύου στο Μαιευτήριο «Γαία» – Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Επίσης, είναι μέλος όλων των ελληνικών και πολλών διεθνών εταιρειών Εμβρυομητρικής Ιατρικής. Το δε τρέχον έτος κατέλαβε τη νευραλγική θέση του οργανωτή του Προγράμματος Εκπαίδευσης με Προσομοίωση “Opus” (simulation programme) στους μαιευτικούς υπερήχους, υπό τη διεύθυνση του προέδρου της Εταιρείας Υπερήχων.

Τέλος, είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων σε έγκριτα (peer reviewed) διεθνή περιοδικά, καθώς και πολλών εισηγήσεων σε επιστημονικά συνέδρια.