Διαμαρτυρία των σχολικών καθαριστριών στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Διαμαρτυρία των σχολικών καθαριστριών  στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας κυριάρχησε η συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τη δημοτική παράταξη “Καλαμάτα – Πόλη Ενωμένη” με επικεφαλής τον Δ. Κουκούτση. 

Έξω, όμως, από το αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθαρίστριες του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίες ζητούν να γίνουν πλήρους απασχόλησης από μερικής που είναι τώρα.

“Πλήρης εργασία για καθαρά σχολεία. Τέρμα πια στην κοροϊδία!”, το κεντρικό σύνθημα των καθαριστριών, με τις οποίες έχει συμπαραταχθεί να θυμίσουμε η παράταξη «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες» του Μανώλη Μάκαρη. Μάλιστα, είχε καταθέσει και σχετικό αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχαν εκδώσει, ζητούσαν την αύξηση των ωρών εργασίας των μερικώς απασχολούμενων συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών.

Τις εργαζόμενες αντιπροσώπευσε στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόεδρος Μαρία Μητσέα, η οποία τόνισε την αναγκαιότητα ικανοποίησης του αιτήματος, μια και ο καθαρισμός των σχολείων, ιδιαίτερα στα μεγάλα συγκροτήματα, υπό τις συνθήκες που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός, είναι μέχρι σήμερα ανεπαρκής.

Με τη σειρά του και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων, σημείωσε ότι με τις αποφάσεις του αρμόδιου υπουργείου Εσωτερικών για το καθεστώς εργασίας των καθαριστριών δεν υπάρχει επαρκής καθαριότητα στα σχολεία παρά μόνο… μπαλώματα.

Το αίτημα υποστήριξαν και οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες ζήτησαν δυναμικότερη παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής στο υπουργείο για να αυξηθεί η χρηματοδότηση, ενώ κρίνουν σκόπιμο όπως η Δημοτική Αρχή με ίδιους πόρους προχωρήσει στη χρηματοδότηση της αύξησης των ωρών εργασίας.

Από την πλευρά της, η Δημοτική Αρχή, αν και προσπάθησε να… ωραιοποιήσει την κατάσταση, τόνισε δια στόματος του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό για την υγιεινή και ασφάλεια των σχολείων, αλλά και για τις εργασιακές συνθήκες των καθαριστριών.

Α.Π.