Τον Απρίλιο η δίκη του 50χρονου Ρομά που δάγκωσε δημοτικό αστυνόμο

Τον Απρίλιο η δίκη του 50χρονου Ρομά που δάγκωσε δημοτικό αστυνόμο

Τη μία είχε δικηγόρο, την άλλη δεν είχε, μετά περίμενε το διορισμό του δικηγόρου και έτσι, έπειτα από αρκετή ταλαιπωρία της Έδρας του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου και των αντιδίκων, ο 50χρονος Ρομά που την προηγούμενη Δευτέρα επιτέθηκε σε δύο δημοτικούς αστυνομικούς του Δήμου Καλαμάτας ζήτησε αναβολή!

Για χθες το μεσημέρι είχε ορισθεί η εκδίκαση του Αυτόφωρου του 50χρονου Ρομά που επιτέθηκε και δάγκωσε δημοτικό αστυνόμο.

Το επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της προηγούμενης Δευτέρας στα γραφεία του παλιού Δημαρχείου, όταν ο 50χρονος Ρομά πήγε εκεί εξαγριωμένος επειδή βρήκε στο όχημά του κλήση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Επιτέθηκε στους δημοτικούς αστυνόμους, έσπρωξε έναν, ενώ δάγκωσε ένα δεύτερο στο χέρι και τράπηκε σε φυγή. Έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν οι δύο δημοτικοί αστυνόμοι που δέχτηκαν την επίθεση, ο 50χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Καλαμάτας.

Χθες εμφανίσθηκε στο δικαστήριο, όμως αρχικά έδινε το όνομα δικηγόρου, που τελικά αποδείχτηκε ότι δεν τον εκπροσωπούσε, μετά έλεγε ότι δεν έχει δικηγόρο και στο τέλος ότι έχει ζητήσει να του διορισθεί, γιατί δεν μπορεί να τον πληρώσει.

Το δικαστήριο χρειάσθηκε να διακόψει αρκετές φορές για να δώσει την ευκαιρία στον κατηγορούμενο να έχει υπεράσπιση, αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι αίτηση για διορισμό είχε καταθέσει χθες 2,5 ώρες πριν από το δικαστήριο!

Έτσι, το δικαστήριο, θέλοντας και μη, δέχτηκε το αίτημα του 50χρονου Ρομά για αναβολή και όρισε νέα δικάσιμο στις 23 Απριλίου 2021.

Β.Β.