Έκκληση του μητροπολίτη Μεσσηνίας για πνεύμα ψυχραιμίας, σύνεσης και ενότητας

Έκκληση του μητροπολίτη Μεσσηνίας για  πνεύμα ψυχραιμίας, σύνεσης και ενότητας

Με αφορμή την έκρυθμη κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί στο Νομό Μεσσηνίας, από την απώλεια του νεαρού Ρομά στο χωριό Πιπερίτσα, ο σεβ. μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος εκφράζει την πατρική του συμπάθεια στην οικογένεια του εκλιπόντος και δέεται υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του. 

Συνάμα, παρακαλεί θερμά όπως «επικρατήσει πνεύμα ψυχραιμίας, σύνεσης και ενότητας, γιατί κανένα πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται ούτε επιλύεται με κινήσεις διάσπασης και αναστάτωσης. Κανένας με τέτοιου είδους ενέργειες και κινητοποιήσεις δεν τιμά τη μνήμη του θανόντος, ούτε αυτές αποτελούν τρόπους επίλυσης των διαφορών και των θεμάτων. Μόνο η τήρηση και η επικράτηση της δικαιοσύνης, την οποίαν πρέπει όλοι να εμπιστευόμαστε, μπορεί να δώσει την δικαίωση.

Πνεύμα διχοστασίας και διχασμού ή αντιπαλότητας δεν είναι στοιχεία μιας υγιούς κοινωνίας. Αντίθετα, η επικράτηση του πνεύματος της ειρήνης και της αποχής από προκλητικές και διχαστικές ενέργειες που οδηγούν στην πόλωση χωρίς όμως κανένα ουσιαστικό και θετικό αποτέλεσμα. Η ψυχραιμία και η ανεκτικότητα πρέπει να επικρατήσει για το καλό όλων μας».