Εμβολιασμός παιδιών Ρομά στο Δήμο Καλαμάτας

Εμβολιασμός παιδιών Ρομά στο Δήμο Καλαμάτας

Αύριο Κυριακή, 4 Οκτωβρίου, μεταξύ 9.30 το πρωί και 2.00 μετά το μεσημέρι, το Πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» θα πραγματοποιήσει παιδιατρική εξέταση-εμβολιασμό σε παιδιά Ρομά στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας. Η ιατρική παρέμβαση στο Δήμο Καλαμάτας θα γίνει σε συνεργασία της Εταιρείας Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας με την 6η ΥΠΕ, το Δήμο Καλαμάτας, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, την Παιδιατρική Κλινική «Μητέρα», το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου.

Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που συνέταξε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μ. Θεοδωρίδου, ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας, ενώ θα γίνουν τα εξής εμβόλια: Ιλαράς, Ερυθράς, Παρωτίτιδας, Πνευμονιόκοκκου, Μηνιγγιτιδόκοκκου.

Η δράση έχει τη στήριξη των υπουργείων Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.