Ένα θανατηφόρο τροχαίο και τρία ελαφρά το Σεπτέμβριο στη Μεσσηνία

Ένα θανατηφόρο τροχαίο και τρία  ελαφρά το Σεπτέμβριο στη Μεσσηνία

Ένα θανατηφόρο τροχαίο από το οποίο ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σημειώθηκε το Σεπτέμβριο στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που γνωστοποίησε χθες για τα τροχαία ατυχήματα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου το Σεπτέμβριο σημειώθηκαν 33 τροχαία ατυχήματα με 47 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες). Ειδικότερα, τρία θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με τρεις νεκρούς, τρία σοβαρά τροχαία ατυχήματα με τέσσερις σοβαρά τραυματίες και 27 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 40 ελαφρά τραυματίες.

Αντίστοιχα στη Μεσσηνία σημειώθηκε ένα θανατηφόρο ατύχημα με ένα νεκρό, κανένα σοβαρό τροχαίο και τρία ελαφρά τροχαία ατυχήματα με τρεις ελαφρά τραυματίες.

Οι αιτίες

Οι κυριότερες αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν: Παραβιάσεις σήμανσης, παραβίαση προτεραιότητας. κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, αντικανονικό προσπέρασμα και μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων το Σεπτέμβριο, συγκροτήθηκαν 522 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 10.134 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 196 παραβάσεις.

Επιπλέον, στο ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.833επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα: 1.940 για υπερβολική ταχύτητα, 314 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 242 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 96 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 84 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 8 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 19 για παραβίαση σηματοδότη, 96 για ΚΤΕΟ, 8 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 11 για αντικανονικούς ελιγμούς και 15 για αντικανονικό προσπέρασμα.

Β.Β.