Ενημέρωση των επικεφαλής του Δήμου Καλαμάτας από το Γ. Σπίνο για το μέλλον της Μ. Μαντίνειας

Ενημέρωση των επικεφαλής του Δήμου Καλαμάτας από το Γ. Σπίνο για το μέλλον της Μ. Μαντίνειας

Η παραίτηση του Γιώργου Σπίνου από πρόεδρος της Κοινότητας Μικρής Μαντίνειας δεν ήταν ασφαλώς μια εύκολη απόφαση για τον ίδιο. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ήταν αρκετά οραματικός στο πρόγραμμα του συνδυασμού του, προγραμματίζοντας μια σειρά από ουσιαστικές παρεμβάσεις στη Μικρή Μαντίνεια.

Οι αλλαγές του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου στον εκλογικό νόμο, αλλά και οι δυσκολίες στη συνεργασία του με τη Δημοτική Αρχή, τον ανάγκασαν να οδηγηθεί σε παραίτηση, αφού ο ρόλος του, πλέον, στον καθορισμό των παρεμβάσεων στην Κοινότητα έγινε διακοσμητικός.

Μετά την υποβολή της παραίτησής του ενημέρωσε πρώτα τους κατοίκους της περιοχής για το λόγο που προέβη στην παραπάνω κίνηση, ενώ ξεκίνησε να ενημερώνει τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για τα έργα που έχει προγραμματίσει, τις προτάσεις του προς τη Δημοτική Αρχή, αλλά τον τρόπο εκμετάλλευσης της υλικής και άυλης  περιουσίας της Κοινότητας (ίδρυμα Παναγιώταρου, παραλιακή ζώνη κ.α.).

Μέχρι σήμερα έχει συναντηθεί με τους επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλη Κοσμόπουλο, της παράταξης “Πρότυπος Δήμος” Βασίλη Τζαμουράνη, της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” Μαρία Οικονομάκου, της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες” Μανώλη Μάκαρη και της παράταξης “Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών” Μιχάλη Αντωνόπουλο. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα συναντηθεί και με τους υπόλοιπους επικεφαλής, οι οποίοι έχουν δεχτεί σχετική ενημέρωση.

Α.Π.