Εντάσσονται στο ΕΣΠΑ έξι οδικά έργα στη Μεσσηνία

Εντάσσονται στο ΕΣΠΑ έξι οδικά έργα στη Μεσσηνία

Την περασμένη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας γνωστοποίησε  ότι την τρέχουσα εβδομάδα θα δημοσιοποιηθούν οι προσκλήσεις για ένταξη νέων έργων στο ΕΣΠΑ -“είναι αυτά που έχουμε υποσχεθεί και στα οποία έχουμε ολοκληρώσει τις σχετικές μελέτες” σημείωσε και διευκρίνισε:

Στην Αργολίδα το έργο της σύνδεσης Ναυπλίου και Άργους με τον αυτοκινητόδρομο Α7 και ο δρόμος Αρκαδικό – Αγία Ελεούσα. Στην Αρκαδία η παράκαμψη Ξεροπήγαδου. Στην Κορινθία τα έργα στον Ισθμό, οι 4 κόμβοι στην παλαιά εθνική οδό και τα έργα ανάπλασης στο Λουτράκι. Στη Λακωνία η παράκαμψη στο Βλαχιώτη, ενώ παράλληλα έχει αρχίσει η εκπόνηση μελέτης για μια νέα γέφυρα συνδετήρια των οικισμών της Σκάλας, που θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη παλαιά, σιδερένια.

Τέλος, στη Μεσσηνία, εκτός από τη βελτίωση της εθνικής οδού Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Πύλος – Μεθώνη στο τμήμα Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι και της 7ης επαρχιακής οδού στα τμήματα Μεσσήνη – Εύα και Εύα – Λάμπαινα, θα ενταχθούν το τμήμα Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, η παράκαμψη Κάμπου Σταυροπηγίου και η παράκαμψη της Γιάλοβας.