Επίσκεψη σε Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου της Ένωσης Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας

Επίσκεψη σε Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου της Ένωσης Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας

Μετακίνηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας αστυνομικών

Στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου στην Τρίπολη μετέβη χθες αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΠΚΜ και πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΚΜ και πρόεδρος της Κοινότητας Μεσσήνης Νικόλαος Ρούτσης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Μελιγαλά και γραμματέας της ΕΠΚΜ, Αλκιβιάδης Φρέσκας, συναντήθηκαν με το γενικό περιφερειακό διευθυντή Πελοποννήσου της Ελληνικής Αστυνομίας, ταξίαρχο Παναγιώτη Πούπουζα.

Όπως αναφέρεται σχετικά από την Ένωση Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας: «Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή μας, ο έντονος προβληματισμός στις τοπικές μας κοινωνίες, η κάθε είδους παραβατικότητα που αποτελεί καθημερινό φαινόμενο, η καθυστέρηση εφαρμογής και υλοποίησης του μνημονίου συνεργασίας υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Δήμου Καλαμάτας, η γενικευμένη ανησυχία στους συμπολίτες και συγχωριανούς μας ήταν το αντικείμενο της συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων.

Η συζήτηση είχε ως αποτέλεσμα την επίσημη ενημέρωσή μας ότι με εντολή του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και σε συνεννόηση με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου θα μετακινηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας εντός των προσεχών λίγων ημερών ικανός αριθμός αστυνομικών για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την υπάρχουσα δύναμη.

Ο ταξίαρχος και συμπατριώτης μας κ. Πούπουζας, άμεσος γνώστης των προβλημάτων της περιοχής, μας παρουσίασε την επιχειρησιακή ετοιμότητα των αστυνομικών αρχών για το επόμενο διάστημα και τόνισε ότι γίνεται εντατική προσπάθεια “το κακό να είναι παρελθόν”.

Η αγωνία των προέδρων όλων των Κοινοτήτων είναι γνωστή σε όλους τους συνομιλητές μας, αγωνία των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής μας, των οποίων είμαστε αποδέκτες και γινόμαστε η “φωνή” τους και για αυτό το λόγο οι επαφές μας θα συνεχιστούν, οι πρωτοβουλίες μας για να βρεθούν εφικτές λύσεις, οι δράσεις μας που θα έχουν αποτέλεσμα και όχι αποσπασματικές παρεμβολές και με ψύχραιμο λόγο θα συνεργαστούμε με όλους. Η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής γίνεται με όρους ισονομίας για όλους.

Η ασφάλεια και η ηρεμία σε μια περίοδο που η μεσσηνιακή ύπαιθρος ετοιμάζεται για την ελαιοσυγκομιδή πρέπει να επιστρέψει και η ζωή σε πόλεις και χωριά να βρει ρυθμούς ανάπτυξης και προκοπής».