Έρχεται έκτακτη στήριξη για την ελιά Καλαμών

Έρχεται έκτακτη στήριξη για την ελιά Καλαμών

Εκκρεμεί η απάντηση της Ε.Ε. για το 7χιλιαρο του ελαιολάδου

Πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας, όπως εκφράστηκε και με επίσημη ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ στις 24 Σεπτεμβρίου, είναι να διαθέσει όλο το έκτακτο μέτρο για τον κορωνοϊό (126 εκατομμύρια ευρώ) στους παραγωγούς με ελαιοποιήσιμη ελιά, χορηγώντας τους στήριξη ανάλογα με τα στρέμματα που καλλιεργούν, μεταξύ 300-4.000 ευρώ.

Οι τελευταίες πληροφορίες του ΑγροΤύπου από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρουν ότι η Ε.Ε. ακόμα δεν έχει απαντήσει στο ελληνικό αίτημα.

Την ίδια ώρα καλά διασταυρωμένες πληροφορίες από το ΥπΑΑΤ αναφέρουν πως έχει κλειδώσει οριστικά και μια παρέμβαση της κυβέρνησης για τη βρώσιμη ελιά, που ιδίως στο μέτωπο των Καλαμών έχει σηκώσει οργισμένες αντιδράσεις από τους χιλιάδες παραγωγούς σε αρκετούς νομούς, λόγω των εκτός τόπου και χρόνου και εξευτελιστικών εμπορικών τιμών που τους δίδονται για ένα προϊόν που διαπρέπει διεθνώς.

Οι παραγωγοί αναμένουν σύντομα την ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ για τις Καλαμών, καθώς πέρσι η χρονιά θεωρείται ολοσχερώς χαμένη για τους περισσότερους, οπότε πρέπει να ξέρουν αν θα ενισχυθούν και πώς για να προγραμματίσουν τα της συγκομιδής, που έπεται σε λίγες ημέρες.