Έξι νέες υποτροφίες σε φοιτητές από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Έξι νέες υποτροφίες σε φοιτητές  από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Τη χορήγηση υποτροφίας σε Μεσσήνιους νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε το Ταμείον Αρωγής Απόρων Μεσσήνιων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, το οποίο συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου.

Νέοι υπότροφοι είναι έξι οικονομικά αδύναμοι φοιτητές και φοιτήτριες οι οποίοι σπουδάζουν σε διάφορα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ελλάδος. Αυτοί θα λαμβάνουν 300 ευρώ μηνιαίως καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Ανάμεσα στους νέους υποτρόφους περιλαμβάνεται και ένας φοιτητής Ιατρικής Σχολής πανεπιστημίου της Ελλάδος, ο οποίος λαμβάνει την υποτροφία εις μνήμην του ιατρού Ιωάννου Μίχου.

Από το έτος 2010, πρώτο έτος λειτουργίας του Ταμείου, έχουν χορηγηθεί συνολικά 78 υποτροφίες και συνεχίζουν σήμερα να λαμβάνουν την υποτροφία 20 φοιτητές και φοιτήτριες, το ποσό δε το οποίο έχει διατεθεί από το Ίδρυμα ανέρχεται σε 820.000 ευρώ. Επίσης, επιπλέον των υποτροφιών, σημαντικό ποσό έχει διατεθεί ως έκτακτο φοιτητικό βοήθημα σε 120 φοιτητές της Μεσσηνίας, καθώς και σε όσους φοιτητές προσέφεραν εθελοντική εργασία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Να σημειωθεί πως οι υποτροφίες θα δοθούν στους ανωτέρω φοιτητές και φοιτήτριες στις 12 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Καλαμάτας, μετά το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού.

Από την πλευρά του, ο σεβασμιώτατος πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τις ευχαριστίες τους και για την εφετινή οικονομική ενίσχυση προς:

-το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου και το Ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου για τη μεγάλη οικονομική προσφορά τους

-τον πρόεδρο και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας

-το Διοικητικό Συμβούλιο του Προσκυνήματος «Παναγία η Ελεήστρια» Κορώνης

– το Διοικητικό Συμβούλιο του Προσκυνήματος «Παναγία Σγράπα» Πυλίας

-τον εφημέριο και τα μέλη της Επιτροπής του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίας Βαρβάρας Καλαμάτας

-τους φίλους του ιατρού Ιωάννου Μίχου, οι οποίοι εις μνήμην του διέθεσαν το χρηματικό ποσό της υποτροφίας για ένα φοιτητή Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου της Ελλάδος, και

-όλους τους επώνυμους και ανώνυμους πολίτες της Μεσσηνίας, οι οποίοι προσέφεραν διάφορα χρηματικά ποσά ενισχύοντας τους σκοπούς του Ταμείου Αρωγής Απόρων Μεσσήνιων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.