Καταλήψεις: Με μαθήματα εξ αποστάσεως, καθώς και Σάββατα και αργίες, απάντησε η υπουργός

Καταλήψεις: Με μαθήματα εξ αποστάσεως, καθώς και Σάββατα και αργίες, απάντησε η υπουργός

Μέτρα κατά των καταλήψεων αποφάσισε να πάρει χθες η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, χωρίς όμως να ζητήσει από τους μαθητές να ανοίξουν τα σχολεία. Αυτά, προφανώς, έχουν ως στόχο αρχικά να μη χαθούν άλλες ώρες διδασκαλίες και στη συνέχεια να πειστούν οι μαθητές ότι πρέπει να σταματήσουν τις καταλήψεις.

Ειδικότερα, η κα Κεραμέως έκανε γνωστό ότι όλες οι χαμένες ώρες θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας κατά τις μέρες σχολικών εορτών, αργιών και σχολικών περιπάτων, όπως και τα Σάββατα.

Από σήμερα, δε, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Μάλιστα, με ευθύνη του εκάστοτε διευθυντή του σχολείου καταρτίστηκε από χθες το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. 

Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους, όπως ανέφερε.

Τέλος, απευθυνόμενη στους μαθητές, δήλωσε ότι «είναι θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν  μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει  την πρόσβαση στην εκπαίδευση».

Μεσσηνία
Χθες τα σχολεία που συνέχιζαν να τελούν υπό κατάληψη στη Μεσσηνία ήταν λιγότερα, αφού άνοιξαν δύο Λύκεια της Μεσσήνης. Συνεχίζουν τα 5ο και Εσπερινό Γυμνάσια Καλαμάτας, καθώς κι αυτό της Μεθώνης. Από Λύκεια κλειστά είναι τα 1ο, 4ο και 6ο ΓΕΛ Καλαμάτας, καθώς και αυτό της Μεθώνης, όπως και τα 1ο, 2ο και 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας.

Π.Μπ.