Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Ειδική βραδιά αφιερωμένη στην Τζένη Καρέζη

Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Ειδική βραδιά αφιερωμένη στην Τζένη Καρέζη

Με οδηγό τις οδηγίες ασφαλούς θέασης που κυκλοφορεί και καλύπτοντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, η Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας φέρνει σε πρώτη πανελλήνια προβολή την πλήρη ψηφιακή αποκατάσταση της σπάνιας, μοναδικής ξενόγλωσσης ταινίας της Τζένη Καρέζη «Μια Σφαίρα στην Καρδιά» αυτή την Κυριακή στο Καφέ Σινέ.

Το φιλμ κυκλοφόρησε στην Ελλάδα και στη Γαλλία το 1966 και μετά εξαφανίστηκε από τις οθόνες. Το 2019 το Γαλλικό Κέντρο Κινηματογράφου χρηματοδότησε την πλήρη ψηφιακή αποκατάσταση της ταινίας. Προβάλλεται δε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε οποιοδήποτε μέσο (δεν έχει προβληθεί ποτέ σε τηλεόραση ούτε έχει κυκλοφορήσει σε dvd) μετά το 1966.

Υπόθεση

Ο ξεπεσμένος αριστοκράτης Φραντσέσκο Μοντελέπρε (Σάμι Φρέι) συναντά το μαφιόζο Ριτσάρντι (Βασίλης Διαμαντόπουλος) διεκδικώντας την περιουσία του που έχει υπεξαιρεθεί από τον γκάνγκστερ. Ο αρχιμαφιόζος απειλεί τη ζωή του Μοντελέπρε κι ο τελευταίος διαφεύγει στην Ελλάδα, όπου γνωρίζει μια τραγουδίστρια σε ένα καμπαρέ της Τρούμπας (Τζένη Καρέζη). Ο Ριτσάρντι δίνει εντολή δολοφονίας του Μοντελέπρε και η καταδίωξη ξεκινά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Μια σφαίρα στην καρδιά – Une balle au coeur

Drama| K-15 | 1966| Fr | 84’

Σκηνοθεσία: Ζαν Ντανιέλ Πολέ

Σενάριο: Ζαν Ντανιέλ Πολέ, Πιέρ Καστ

Μουσική και τραγούδια: Μίκης Θεοδωράκης

Πρωταγωνιστούν: Σάμι Φρέι, Τζένη Καρέζη, Φρανσουάζ Αρντί

Με τους: Βασίλη Διαμαντόπουλο, Σπύρο Φωκά, Σωτήρη Μουστάκα, Γιώργο Μούτσιο, Δημήτρη Μυράτ

20.00|Cafe Cine (Δυτική Παραλία Καλαμάτας)| Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18.