Κινητοποίηση χθες στην Καλαμάτα: Στο δρόμο για υγεία, εκπαίδευση και εργασία

Κινητοποίηση χθες στην Καλαμάτα: Στο δρόμο για υγεία, εκπαίδευση και εργασία

Πανδημοσιοϋπαλληλική κινητοποίηση- συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε χθες στην Καλαμάτα και ειδικότερα στον πεζόδρομο της Αριστομένους, στο ύψος του ιστορικού Δημαρχείου, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που  κήρυξε το  Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ ζήτησε τη «θωράκιση της δημόσιας υγείας, καθώς και γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας». Επιπλέον, προέβαλε το αίτημα για «μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών, 15 μαθητές ανά τμήμα και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα». Επίσης, διεκδίκησαν «τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, καθώς και να μη μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων».

Τέλος, ζήτησαν προσλήψεις στο Δημόσιο, «κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και κατάργηση  του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις».

Παράσταση διαμαρτυρίας γονέων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Παράλληλα, οι Σύλλογοι Γονέων από τα 7ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία, γονείς από τα ίδια και άλλα σχολεία, πραγματοποίησαν χθες το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας ζητώντας να πάει επιτέλους δάσκαλος. Τόσο στο 7ο όσο και στο 2ο λείπουν δάσκαλοι από την Πέμπτη Τάξη, όπως λείπουν και από άλλα σχολεία στην Καλαμάτα, την Κυπαρισσία, το Κοπανάκι. Από την πλευρά της, η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Θεοφανεία Σιούτη, διαβεβαίωσε ότι ” πολύ σύντομα” θα έρθουν οι δάσκαλοι που λείπουν στα σχολεία, όμως συγκεκριμένη ημερομηνία, όπως ζητούσαν οι γονείς, δεδομένου ότι έχει συμπληρωθεί ήδη ένας μήνας από το ξεκίνημα των μαθημάτων, δεν μπόρεσε να δώσει.

Τέλος, από το Δήμο Καλαμάτας έγινε γνωστό ότι στη χθεσινή απεργία η συμμετοχή των υπαλλήλων του ήταν η εξής: Από τους 436 έκαναν απεργία οι 16, δηλαδή ποσοστό 4%. Απογοητευτικό, θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε…

Α.Π.