Λακκούβες-“κρατήρες” στο δρόμο Αγριλιά – Καμάρι

Λακκούβες-“κρατήρες” στο δρόμο Αγριλιά – Καμάρι

Θα γίνει αγωγή στο Δήμο Τριφυλίας για αποζημίωση αλλά και αποκατάσταση του επικίνδυνου δρόμου

Θύμα στις λακκούβες-“κρατήρες” που υπάρχουν στο δρόμο Αγριλιά – Καμάρι έπεσε ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Σιδηροκάστρου Τριφυλίας, Θανάσης Κυριακής, με το αυτοκίνητό του να υφίσταται σοβαρή ζημιά, για την οποία είναι αποφασισμένος να καταθέσει αγωγή στο Δήμο Τριφυλίας.

Όπως ενημέρωσε το «Θ» ο κ. Κυριαζής, τη Δευτέρα το μεσημέρι κινούνταν στο δρόμο από το Κοπανάκι προς το Σιδηρόκαστρο, όπου βρίσκεται η κατοικία του, ενώ ανάμεσα στα χωριά Αγριλιά και Καμάρι υπήρχαν λακκούβες – παγίδες σε όλο το πλάτος. Στο αυτοκίνητο μάρκας Mercedes είχε καινούργια λάστιχα μόλις δύο ημερών. Όπως τόνισε, ήταν αδύνατο να αποφευχθούν οι λακκούβες, αφού ήταν σε όλο το πλάτος του δρόμου, ενώ σε κάποια σημεία κιόλας δεν ήταν ευδιάκριτο το βάθος τους. Δυστυχώς, έπεσε στις λακκούβες, με συνέπεια να υποστεί σοβαρή ζημιά, αφού το ένα λάστιχο του αυτοκινήτου, το μπροστινό αριστερά, σκίστηκε, ενώ σημαντικές είναι οι φθορές που προκλήθηκαν και στα άλλα. Εκτός από τις ζημιές και τον κίνδυνο για ακόμη χειρότερα εξαιτίας της επικινδυνότητας του δρόμου, αναγκάστηκε να μείνει ακινητοποιημένος στο σημείο για περισσότερες από δύο ώρες έως ότου φθάσει οδική βοήθεια.

Ο ίδιος είναι αποφασισμένος να καταθέσει αγωγή στο Δήμο Τριφυλίας για αποζημίωση αλλά και για να πιέσει, κατ’ αυτό τον τρόπο, να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις στο δρόμο προς άρση της επικινδυνότητας, προκειμένου να αποφευχθούν ακόμη χειρότερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τονίζεται ότι ο συγκεκριμένος οδικός άξονας εξυπηρετεί κατοίκους και επισκέπτες των ορεινών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος, καθώς και αγρότες και κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής και έχει κίνηση από και προς το Κοπανάκι, ιδίως την Κυριακή με το Παζάρι, αλλά και Καλαμάτα ή Αθήνα. Απαιτείται άμεσα να ληφθεί μέριμνα για τον άκρως επικίνδυνο δρόμο προκειμένου να μην υφίστανται ζημιές και «σπάνε» τα οχήματά τους όσοι κινούνται σε αυτόν, αλλά και για να μη θρηνήσουμε θύματα.

Του Ηλία Γιαννόπουλου