Μεσσηνία: Διαμαρτύρονται ιδιοκτήτες ταξί για τα μέτρα στήριξης

Μεσσηνία: Διαμαρτύρονται ιδιοκτήτες  ταξί για τα μέτρα στήριξης

Για τη μη στήριξη του δικού τους επαγγέλματος από το κράτος, ενώ έχουν πληγεί από την πανδημία, διαμαρτύρονται πολλοί ιδιοκτήτες ταξί στη Μεσσηνία.

Μάλιστα, όπως τονίζουν, το κράτος άφησε στην τύχη τους αυτοκινητιστές  και τους «ξεπέταξε» με ένα 800άρι και μια μείωση ΦΠΑ. «Για το τελευταίο ίσως “ελεύθερο επάγγελμα” με κλειδωμένο προς τα κάτω (!) κόστος υπηρεσιών, το οποίο αδυνατούν να πληρώσουν οι συνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι, οι άνεργοι, πολλές φορές, επιβάτες, με αποτέλεσμα η πραγματική είσπραξη του ταξί να είναι συχνά μικρότερη από το ποσό της εκδιδόμενης απόδειξης. Για εμάς που πληρώνουμε ΦΠΑ 24% στις επαγγελματικές δαπάνες (καύσιμα, συνεργεία, ανταλλακτικά, διόδια, καθαρισμός, απολύμανση covid κ.λπ.), που καταβάλλουμε τέλος επιτηδεύματος ασχέτως τζίρου, που ελεγχόμαστε για εισοδήματα βάσει αποδείξεων τα οποία στην πράξη είναι χαμηλότερα, δεν προβλέπονται μέτρα ανακούφισης;» μας επισήμανε ιδιοκτήτης ταξί.

Χαρακτηριστικά, πάντως, ανέφεραν ότι σε άλλες περιπτώσεις το κράτος έχει σταθεί αρωγός, όπως στα τουριστικά λεωφορεία και τα ΚΤΕΛ. Ως γνωστόν, εκδόθηκε ΚΥΑ για την οικονομική αποζημίωση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ για τις κενές θέσεις που υποχρεούνται να έχουν λόγω της πανδημίας.

Β.Β.