Μεσσηνία: “Καμπανάκι” τα 4 κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες δυο μέρες

Μεσσηνία: “Καμπανάκι” τα 4 κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες δυο μέρες

Ανησυχία δημιούργησαν στην τοπική κοινωνία οι τελευταίες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ καθώς σ’ αυτήν της Παρασκευής διαπιστώθηκαν 3 θετικά κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία και ένα ακόμα χθες Σάββατο. Να σημειώσουμε, ότι ο νομός παραμένει σε Επίπεδο 1 και παρουσιάζει πολύ καλή εικόνα σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρα όπου ο νέος ιός παρουσιάζει έξαρση, ωστόσο δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός και οι πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας. 

Ένας νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας σύμφωνα με πληροφορίες, στην “κλινική covid19” νοσηλεύεται μόνο ένας νεαρός, η κατάσταση της υγείας του οποίου κρίνεται ομαλή και οι γιατροί ευελπιστούν ότι σύντομα θα πάρει εξιτήριο. Τις τελευταίες  μέρες εξιτήριο από την κλινική “covid 19” του νοσοκομείου πήραν ακόμα δυο συμπολίτες μας, μια ηλικιωμένη και μια νεαρή κοπέλα. Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα δεν έχει νοσηλευτεί κανένα βαρύ περιστατικό στο Νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης. 

Προληπτική απολύμανση σε Γυμνάσιο της Μεσσήνης

Και στη Μεσσηνή η είδηση που κυκλοφόρησε στην πόλη ότι ένας νεαρός διαπιστώθηκε θετικός στον κορωνοϊό δημιούργησε έντονη ανησυχία. Ο νεαρός βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του, η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και δε χρήζει νοσηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες και τα μέλη της οικογενείας του βρίσκονται σε καραντίνα προληπτικά απ’ την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε θετικός ο νεαρός, χωρίς να έχει διαπιστωθεί άλλο θετικό κρούσμα στο οικογενειακό περιβάλλον. Για να μην υπάρχει περαιτέρω αναστάτωση, ο δήμος Μεσσήνης προχώρησε μέσα στο Σαββατοκύριακο και σε προληπτική απολύμανση του Γυμνασίου στο οποίο είναι μαθητής συγγενής του νεαρού.