Μεσσηνία: Σημαντική ποσότητα ναρκωτικών βρέθηκε σε κοτέτσι

Μεσσηνία: Σημαντική ποσότητα ναρκωτικών βρέθηκε σε κοτέτσι

Στη διακίνηση ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας διαπίστωσε η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας ότι δραστηριοποιούνταν επτά άτομα, τα οποία συνέλαβε σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις τη Δευτέρα.

Στην κατοχή δε του ενός βρέθηκε σημαντική ποσότητα ινδικής κάνναβης, ενώ συνολικά κατασχέθηκαν περίπου 2,5 κιλά χασίς.

Όλοι τους χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας για να τους απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ κατά περίπτωση σε βάρος τους έχουν σχηματισθεί δικογραφίες για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τις ραδιοσυχνότητες.

Επτά άτομα
Η έρευνα της υπόθεσης ήταν πολύμηνη και έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων.

Οι συλλήψεις και των επτά ατόμων έγιναν το πρωί της Δευτέρας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και τον ΟΠΚΕ, αλλά και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Ασφάλειας Καλαμάτας.

Αξιοποιώντας και συνομιλίες που έχουν καταγραφεί, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 42χρονο από τη Χώρα του Δήμου Πύλου- Νέστορος, έναν 42χρονο Ρομά άεργο από τη Μεσσήνη, έναν 25χρονο άεργο αλλοδαπό που κατοικεί στο Κοπανάκι, έναν 37χρονο άεργο από την Καλαμάτα, έναν 52χρονο αγρότη από τη Χώρα, έναν 37χρονο αλλοδαπό, ιδιωτικό υπάλληλο που κατοικεί στους Γαργαλιάνους και έναν 32χρονο άεργο, κάτοικο Γαργαλιάνων.

Σε κοτέτσι
Από την παρακολούθηση όλους τους προηγούμενους μήνες οι αστυνομικοί εξακρίβωσαν ότι η δράση τους εκτεινόταν από τα τέλη Ιανουαρίου του 2020 έως και τη Δευτέρα και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στη Μεσσήνη και σε Τοπικές Κοινότητες των Δήμων Τριφυλίας και Πύλου – Νέστορος.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, σε σπίτια, υπαίθριους χώρους, αποθήκες και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-ποσότητα κάνναβης (φούντα) 2.456,6 γραμμαρίων. Από αυτά, 2.100 γραμμάρια ήταν φρέσκια και η υπόλοιπη ποσότητα αποξηραμένη. Μάλιστα, οι αστυνομικοί έχουν βάσιμες ενδείξεις ότι τα ναρκωτικά που διακινούσαν προέρχονταν από καλλιέργειες χασισοφυτείας που έκαναν οι ίδιοι στην ευρύτερη περιοχή της Χώρας

-79 ναρκωτικά δισκία

-7 κινητά τηλέφωνα

-4 κυνηγετικά όπλα

-2 ασύρματοι πομποδέκτες.

Επίσης, στην κατοχή τους βρέθηκε εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης (λαμπτήρες υψηλής ισχύος, πολύμπριζα, συσσωρευτές κ.ά.).

Η μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών βρέθηκε στην κατοχή του 52χρονου από τη Χώρα, τις οποίες οι αστυνομικοί ανακάλυψαν κρυμμένες σε κοτέτσι.

Οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και τυχόν εμπλοκή- συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.

Της Βίκυς Βετουλάκη