Ο καιρός στην Καλαμάτα την Τρίτη 13 Οκτωβρίου

Ο καιρός στην Καλαμάτα την Τρίτη 13 Οκτωβρίου

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 13/10/2020 προβλέπεται άστατος, στο πρώτο μισό της ημέρας.

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια μικρά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας, με τη μορφή squall line (γραμμή καταιγίδων). Σε περίπτωση που βρεθούμε στην πορεία της squall line θα υπάρξουν αυξημένες ραγδαιότητες, χωρίς όμως μεγάλη διάρκεια. Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης κατά τόπους. Μεγαλύτερη πιθανότητα για πέρασμα της squall line εντοπίζεται μεταξύ 02:00-04:00. Από τις πρωινές έως και τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ. Σε περίπτωση που βρεθούμε στην πορεία της squall line θα πνέουν άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων, με ριπές που θα αγγίζουν τα 5-6 μποφόρ.

Λόγω του ενισχυμένου ΝΑ ρεύματος, τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα υπάρξει αυξημένος κυματισμός στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον ΝΑ άνεμο.

Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/