Εγκαινιάστηκε το Ψηφιακό Μουσείου «Καλαμάτα 1821»

Εγκαινιάστηκε το Ψηφιακό  Μουσείου «Καλαμάτα 1821»

Τα εγκαίνια του Ψηφιακού Μουσείου «Καλαμάτα 1821», που στεγάζεται στο ισόγειο του ιστορικού Δημαρχείου (πεζόδρομος Αριστομένους) πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα, με την τήρηση όλων των εγκεκριμένων υγειονομικών πρωτοκόλλων ασφαλείας, όπως χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων μεταξύ των επισκεπτών.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που επιτρέπουν τα εγκαίνια ενός μοναδικού χώρου για την πόλη, ενός μουσείου, και μάλιστα ψηφιακού, που έρχεται σε συνεχεία συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με το δήμαρχο, επί της ουσίας είναι το πρώτο παραδοτέο στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Καλαμάτα 1821 – Δρόμοι Ελευθερίας». «Είναι σημαντικό για την πόλη μας να προσφέρει σε ντόπιους και επισκέπτες τη δυνατότητα επανασύνδεσης με τα ιστορικά γεγονότα του 1821» ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι ο Δήμος προετοιμάζεται για τους επετειακούς εορτασμούς το 2021.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος συντονιστής του Προγράμματος «Καλαμάτα 1821-Δρόμοι Ελευθερίας», καθηγητής Νίκος Ζαχαριάς, δήλωσε χαρούμενος για την ολοκλήρωση του πρώτου από τα τρία παραδοτέα του προγράμματος, σημειώνοντας ότι πρόκειται για το πρώτο ψηφιακό μουσείο, όχι μόνο της πόλης, αλλά της Πελοποννήσου.