Στο 50% της αντιμισθίας δημάρχου η αμοιβή του προέδρου της ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Στο 50% της αντιμισθίας δημάρχου η αμοιβή του προέδρου της ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Αποζημίωση στο 50% της αντιμισθίας δημάρχου Τριφυλίας θα λαμβάνει στο εξής ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, Χαράλαμπος Αυρηλιώνης. Όπως αναγράφεται στο απόσπασμα από το πρακτικό 25/2020, απόφαση αριθ. 206/23-09-2020 με θέμα «Επί εγκρίσεως αποζημίωσης προέδρου, μελών και γραμματέως Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ», που δημοσιεύθηκε στη Δι@υγεια με ΑΔΑ: ΨΕΤΨ465ΘΠ4-44H, η αναπληρώτρια του γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑΤ, Παναγιώτα Ψιλογαλάνη, εισηγήθηκε το θέμα λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η αποζημίωση αυτή δεν μπορεί να υπερβαίνει το 50% του ποσού της αντιμισθίας του δημάρχου, σύμφωνα με το άρθρο 92 του ν. 3852/2010. Σε περίπτωση απουσίας του πρόεδρου, λόγω ασθένειας ή άδειας, πέραν του μηνός, η αποζημίωση αυτή καταβάλλεται εξ ημισείας σε αυτόν και στον αναπληρωτή του…». Ακολούθως, η Μαρία Πανουσιοπούλου «διευκρίνισε ότι η αποζημίωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 50%. Μπορεί να είναι 30% ή 40%. Ο προηγούμενος πρόεδρος αμειβόταν με το 25%». Όσο για τα μέλη, πρότεινε να συνεχιστεί το προηγούμενο καθεστώς και να μην αποζημιώνονται για τις συνεδριάσεις.

Ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Μπακούρος τόνισε «την ανάγκη να υπάρξει εξυγίανση της ΔΕΥΑΤ και να τρέξουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη γενικού διευθυντή».

Επίσης, αναφέρεται: «Όλα τα μέλη συμφώνησαν λόγω της απόστασης την οποία διανύει κάθε μέρα ο πρόεδρος για να έλθει στην υπηρεσία από τους Γαργαλιάνους. Για τη γραμματέα δεν ορίζεται αποζημίωση λόγω του ότι τα συμβούλια γίνονται εντός του ωραρίου εργασίας.

Το Δ.Σ. λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας, τον 1069/80, το ν. 4412/2016 και έπειτα από συζήτηση, αποφασίζει ομόφωνα: Ο πρόεδρος να λαμβάνει για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ως αποζημίωση, ποσοστό 50% της αντιμισθίας του δημάρχου. Τα μέλη του Δ.Σ. δε θα λαμβάνουν αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στα συμβούλια. Η γραμματέας εφόσον τα συμβούλια γίνονται στο ωράριο εργασίας της δε θα λαμβάνει αποζημίωση. Η αποζημίωση του προέδρου να σταλεί για ΦΕΚ. Οποιαδήποτε άλλη αποζημίωση λαμβάνει αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος του Δ.Σ. θα διακοπεί μετά την έκδοση ΦΕΚ».

Του Ηλία Γιαννόπουλου