Συνάντηση Χρυσομάλλη και υπουργού Περιφερειακής Συνεργασίας του Ισραήλ με «άρωμα» Μεσσηνίας

Συνάντηση Χρυσομάλλη και υπουργού Περιφερειακής Συνεργασίας του Ισραήλ με «άρωμα» Μεσσηνίας

Συνάντηση με τον υπουργό Περιφερειακής Συνεργασίας, Οφίρ Ακούνις, είχε την Τρίτη ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ., Μίλτος Χρυσομάλλης, μαζί με ολιγομελή ομάδα βουλευτών και άλλων κομμάτων, στο περιθώριο της Τριμερούς Συνάντησης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το ενεργειακό μέλλον των τριών χωρών στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ ο Ισραηλινός υπουργός έδωσε έμφαση στην αναζήτηση συνεργασιών Ελλάδας και Ισραήλ σε όλα τα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό ο Μίλτος Χρυσομάλλης έθεσε το ζήτημα της συνεργασίας στον αγροτοδιατροφικό τομέα, παρουσιάζοντας στον κ. Ακούνις τα ποιοτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν τα αγροτικά προϊόντα της Μεσσηνίας, αλλά και τις δυνατότητες διμερών συνεργασιών και εξαγωγών. Ιδιαίτερη συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών έγινε αναφορικά με ζητήματα μεταφορών μεταξύ των δύο χωρών.

«Είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω στον υπουργό Περιφερειακής Συνεργασίας του Ισραήλ τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο νομός μας στον αγροτοδιατροφικό τομέα και να συζητήσουμε τις δυνατότητες διμερούς συνεργασίας στο πεδίο αυτό. Είναι κρίσιμης σημασίας για τη χώρα μας να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο των προηγούμενων ετών και να συσφίξουμε τις στρατηγικές σχέσεις μας, είτε στρατιωτικά, είτε ενεργειακά, είτε οικονομικά, με το κράτος του Ισραήλ, ένα σταθερό στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο, με το οποίο άλλωστε μας συνδέουν δεσμοί αιώνων», δήλωσε ο Μεσσήνιος βουλευτής.