Συνάντηση Λαμπρόπουλου με Χρυσοχοΐδη και Τσιάρα για το ζήτημα της παραβατικότητας

Συνάντηση Λαμπρόπουλου με Χρυσοχοΐδη και Τσιάρα για το ζήτημα της παραβατικότητας

Σε επικοινωνία που είχε με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Κώστα Τσιάρα αντίστοιχα, ο βουλευτής Μεσσηνίας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, έθεσε το ζήτημα της παραβατικότητας και ασφάλειας των πολιτών στο Νομό Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει, «με τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συζητήσαμε τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Μεσσήνη και γενικότερα τα φαινόμενα παραβατικότητας που έχουν προκαλέσει ανησυχία και ανασφάλεια στους πολίτες.

Στον κ. υπουργό έκανα γνωστό ότι, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Αστυνομίας, τα προβλήματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν πλήρως, διότι τα αστυνομικά τμήματα της Μεσσηνίας είναι υποστελεχωμένα λόγω της έλλειψης προσωπικού και της απασχόλησης πολλών αστυνομικών εκτός νομού. 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι γνωρίζει τα προβλήματα και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για τη βελτίωση της κατάστασης και την πάταξη της παρανομίας.

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, συζητήσαμε την αυστηροποίηση των ποινών, προκειμένου αυτοί που συλλαμβάνονται για κλοπές και διαρρήξεις να μην αφήνονται ελεύθεροι και ξανασυνεχίζουν τα ίδια. 

Η μείωση των ποινών, από την προηγούμενη κυβέρνηση, που έβγαλε ακόμη και βαρυποινίτες έξω, έφερε άσχημα αποτελέσματα και αύξησε την παραβατικότητα.

Ο κ. Τσιάρας μού γνωστοποίησε ότι είναι στις προθέσεις του υπουργείου τους προσεχείς μήνες να φέρει νομοσχέδιο για τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και αυστηρότερες ποινές.