Συνελήφθη 67χρονος Ρομά που δεν είχε εκδώσει ποτέ αστυνομική ταυτότητα!

Συνελήφθη 67χρονος Ρομά που δεν είχε εκδώσει ποτέ αστυνομική ταυτότητα!

Για χρόνια ολόκληρα ένας 67χρονος Ρομά ήταν «αόρατος» σε όλες τις υπηρεσίες του κράτους, καθώς ποτέ δεν είχε εκδώσει Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας! Ο εντοπισμός του έγινε τυχαία, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου έπεσε σε έλεγχο αστυνομικών της ΟΠΚΕ στη Θουρία.

Παράλληλα, σε άλλους ελέγχους των αστυνομικών συνελήφθησαν πέντε άτομα για κατοχή μικροποσοτήτων ναρκωτικών.

67 χρόνια χωρίς ταυτότητα

Το απόγευμα του Σαββάτου αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας πραγματοποιούσαν ελέγχους στην περιοχή της Θουρίας. Κάποια στιγμή σταμάτησαν έναν 67χρονο Ρομά και έπειτα από έλεγχο διαπίστωσαν πως κατείχε δύο μικροποσότητες χασίς, 0,8 και 0,4 γραμμαρίων, και 8 ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια, όμως, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 67χρονος δεν είχε ποτέ του προβεί στην έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, αλλά ούτε και στην έκδοση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ). Από τα στοιχεία που ο ίδιος δήλωσε φαίνεται να έχει γεννηθεί στη Λάρισα και να κατοικεί στο Ασπρόχωμα.

Το θέμα της μη έκδοσης αστυνομικής ταυτότητας από Ρομά, αν και δεν έχει αναδειχθεί ιδιαίτερα, αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Θεωρείται βέβαιο ότι υπάρχει απροσδιόριστος, αλλά σημαντικός αριθμός «αόρατου» πληθυσμού ή ατόμων χωρίς δελτίο ταυτότητας ανάμεσα στις ομάδες Ρομά. 

Άλλες 5 συλλήψεις

Στο μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες συνελήφθησαν άλλα πέντε άτομα για κατοχή ναρκωτικών. Αρχικά συνελήφθη στη Μεσσήνη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ ένας 45χρονος, γιατί κατείχε τρία ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατασχέθηκαν.

Ακολούθως συνελήφθησαν, στη Θουρία, επίσης από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, τρεις άντρες. Ένας 50χρονος και ο 60χρονος αδελφός του, όπως και ένας 51χρονος. Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκαν τρεις ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους 3,6 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Τέλος, στη Μεσσήνη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ συνελήφθη στον κόμβο της Μεσσήνης ένας 43χρονος, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης βάρους 2,4 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Για όλες τις υποθέσεις ναρκωτικών προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.