Συζήτηση για τη συμμετοχή της Καλαμάτας στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια ζητούν Οικονομάκου, Μάκαρης, Αντωνόπουλος

Συζήτηση για τη συμμετοχή της Καλαμάτας  στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια ζητούν Οικονομάκου, Μάκαρης, Αντωνόπουλος

Οι Μανώλης Μάκαρης – επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες», Μαρία Οικονομάκου – επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Καλαμάτα Ξεκινάμε» και Μιχάλης Αντωνόπουλος – επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών», ζητούν με δημόσια ανακοίνωσή τους να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας εκτός ημερήσιας διάταξης με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος η συμμετοχή της Καλαμάτας στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ειδικότερα, στην επιστολή τους αναφέρουν: «Διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας κατέθεσε την πρόταση “Καλαμάτα 2021, η επανάστασή μου” στην “Επιτροπή Ελλάδα 2021” και έκανε μάλιστα αναλυτική παρουσίαση της πρότασης αυτής στον Αθανάσιο Κανταρτζή, γενικό διευθυντή Λειτουργίας της συγκεκριμένης Επιτροπής και τον Ιωάννη Τρίγκα, από το Τμήμα Συντονισμού με ΟΤΑ και Φορείς.

Δεδομένου ότι ο εορτασμός των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση στην Καλαμάτα είναι μια εξόχως σημαντική ιστορική επέτειος και θα πρέπει το οικείο Δημοτικό Συμβούλιο να ενημερωθεί και να συμμετέχει στη λήψη απόφασης για τον εορτασμό, εισηγούμαστε να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης ως κατεπείγον σύμφωνα με το άρθρο 67, παρ. 7 του Ν. 3852/2010 το ακόλουθο θέμα:

Ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή για την πρότασή της για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση με τον τίτλο “Καλαμάτα 2021, η επανάστασή μου”. Κατάθεση εναλλακτικών προτάσεων. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αυτού».

Α.Π.