Τριφυλία: «Σύρθηκε» σε δια ζώσης συνεδρίαση η Δημοτική Αρχή

Τριφυλία: «Σύρθηκε» σε δια ζώσης συνεδρίαση η Δημοτική Αρχή

Απούσα σύσσωμη η αντιπολίτευση, αναβολή λόγω μη απαρτίας της δια περιφοράς συνεδρίασης της Ο.Ε.

Σε δια ζώσης συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών της Οικονομικής Επιτροπής «σύρθηκε» χθες η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας. Για την Τρίτη και «ώρα 12:00 μ.μ.» είχε εκδοθεί και αποσταλεί πρόσκληση στα μέλη της Ο.Ε. για σύγκληση σε δια περιφοράς συνεδρίαση με 7 θέματα ημερήσιας διάταξης. Λίγα λεπτά πριν από την ώρα λήξης της συνεδρίασης (σ.σ. στις 12 το μεσημέρι) εστάλη στα μέλη της Ο.Ε. εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα για τη δια περιφοράς συνεδρίαση με τίτλο «Παράταση προθεσμίας αποσφράγισης των προσφορών της πράξης “Ενεργειακή Αναβάθμιση και Αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Κολυμβητήριο Κυπαρισσίας”».

Η δια περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ωστόσο, αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας, καθώς σίγουρα απουσίαζαν (σ.σ. δεν έστειλαν mail για να ενημερώσουν ηλεκτρονικά τη γραμματεία για τις θέσεις τους και τι ψηφίζουν για κάθε θέμα) τα τρία τακτικά μέλη της από την αντιπολίτευση, οι Γιάννης Μερκούρης, Μαρία Πανουσιοπούλου και Σταματία Αλεξοπούλου, ενώ άγνωστο είναι εάν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της γραμματείας εστάλησαν mails από τους τέσσερις αντιδημάρχους που είναι τακτικά μέλη της.

Δε συμμετείχαν, ως εκ τούτου, τουλάχιστον τα 2/3 που επιβάλλει η ισχύουσα νομοθεσία για τις δια περιφοράς συνεδριάσεις οργάνων των ΟΤΑ. Λίγα λεπτά πριν από τη 1.30 το μεσημέρι εκδόθηκε και απεστάλη πρόσκληση για έκτακτη συνεδρίαση δια ζώσης της Οικονομικής Επιτροπής με ένα και μοναδικό το θέμα που εισήγαγε ως εκτός ημερήσιας διάταξης η Δημοτική Αρχή λίγο πριν από τη λήξη της δια περιφοράς συνεδρίασης.

Η έκτακτη δια ζώσης συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών είχε απαρτία, διεξήχθη και, μάλιστα, ελήφθη ομόφωνα απόφαση για νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών στο διαγωνισμό για το Κολυμβητήριο τη Δευτέρα 9/11 και ώρα 13.59, όπως και για αποσφράγιση προσφορών την Τετάρτη 11/11/2020 και ώρα 10.00 π.μ.