Τριήμερη εθελοντική αιμοδοσία από το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας

Τριήμερη εθελοντική αιμοδοσία από το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας

Με τίτλο «Το ΚΕΠΕΠΨΥ δίνει αίμα» το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υγείας, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, πραγματοποίησε τριήμερη εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Σύμφωνα και με όσα ανέφεραν σε δηλώσεις τους ο πρόεδρος του Κέντρου –περιφερειακός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Άγγελος Χρονάς αλλά και ο αντιπρόεδρος του Κέντρου, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτης πατέρας Φίλιππος, η κίνηση ήταν συμβολική και εντάσσεται στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Κέντρου και της παροχής βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη.

Το Κέντρο, όπως σημείωσε ο κ. Χρονάς, θα είναι πάντα αρωγός σε ό,τι προάγει τη δημόσια Υγεία, ενώ επισήμανε πως κάθε υγιής άνθρωπος από 18 έως 65 ετών μπορεί να δώσει αίμα και να σώσει μία ζωή ή να βοηθήσει ένα συνάνθρωπό του που έχει ανάγκη από μία φιάλη αίματος.

Ο δε πατέρας Φίλιππος τόνισε πως με το να δίνει κανείς αίμα αποδεικνύει πως η ζωή του έχει αξία, ενώ προσφέρει αγάπη και μοιάζει στο Χριστό που έδωσε το Σώμα και το Αίμα του για τον άνθρωπο. Επίσης, σημείωσε πως είναι λυπηρό κάποιος που είναι υγιής και μπορεί, να μη δίνει αίμα.

Όσο για το αίμα που συγκεντρώθηκε, θα ενισχύσει τη Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ενώ ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν.

Να αναφέρουμε πως κατά τη διάρκεια διενέργειας της αιμοδοσίας τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας για τον Covid-19.

Από την πλευρά της, η Διοίκηση του ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας θέλει να ευχαριστήσει όλους όσοι προσήλθαν το τριήμερο 1-3 Οκτωβρίου και έδωσαν αίμα, ενώ τους προτρέπει να συνεχίζουν να δίνουν λίγο από το χρόνο τους σε τακτική βάση, για να προσφέρουν ζωή στο συνάνθρωπό τους που έχει ανάγκη.