Αναστάτωση με τα κρούσματα κορωνοϊού στις σχολικές μονάδες της Μεσσηνίας

Αναστάτωση με τα κρούσματα κορωνοϊού στις σχολικές μονάδες της Μεσσηνίας

Έκκληση από τους διευθυντές των σχολείων σε αναστολή να παραμένουν οι μαθητές στο σπίτι

Όσο περνούν οι μέρες, όλο και περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίζονται στις σχολικές αίθουσες της Μεσσηνίας και έτσι πολλά τμήματα, τάξεις, αλλά και σχολεία μπαίνουν σε αναστολή.

Χθες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έκλεισαν τα Τμήματα Α2 και Β4 του 4ου Γυμνασίου Καλαμάτας, όλο το 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, αφού εντοπίστηκαν και νέα κρούσματα, ενώ ήδη έχει ανασταλεί η λειτουργία του 1ου τμήματος του 24ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας.

Επίσης αναστολή έχουμε στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στα Τμήματα Δ1 Δημοτικού και Β1 Γυμνασίου, κλειστό είναι το 2Ο Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίας, ενώ στο 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας το Τμήμα Β3, στο 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας το Τμήμα Α2, στο 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας το Τμήμα Γ (Οικονομίας και Διοίκησης), στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμάτας το Τμήμα Α2, στο 4ο Δημοτικό Καλαμάτας η Στ΄ τάξη, στο 1Ο ΓΕΛ Μεσσήνης το Τμήμα Γ1 και το Τμήμα Γ Θετικού προσανατολισμού, όλο το Λύκειο των Αρφαρών και το Τμήμα Γ2 του 2ου Γυμνασίου Μεσσήνης. Τέλος, κλειστές παραμένουν η Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Μερόπης, καθώς και η Β’ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στα σχολεία του νομού έχει επεκταθεί, ενώ γονείς και εκπαιδευτικοί εκφράζουν φόβους για το πώς θα συνεχιστεί.

Άλλο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι γονείς είναι τι θα κάνουν τα παιδιά τους που λόγω κρουσμάτων στα ίδια ή σε συμμαθητές τους βρίσκονται στο σπίτι. Αυτό που παρατηρείται και έχουν επισημάνει αρκετοί γονείς, αλλά και εκπαιδευτικοί, είναι ότι, ενώ τα παιδιά θα έπρεπε να παραμένουν στο σπίτι και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, πολλά συνεχίζουν τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες. Δε λείπουν, δε, και οι βόλτες. Όλα αυτά αποτελούν εστίες διασποράς, αφού αν ένα παιδί είναι θετικό στον κορωνοϊό, κάτι που πολλές φορές μπορεί το ίδιο και η οικογένειά του να μη γνωρίζουν, θα το μεταδώσει και σε άλλα παιδιά

Εκείνο που ζητούν οι διευθύνσεις των σχολείων, με σύσταση προς τους γονείς, είναι να φροντίζουν τα παιδιά τους να παραμένουν στο σπίτι και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, προκειμένου να περιοριστεί όσο γίνεται η διασπορά του ιού.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση