Αντιδράσεις για την παρουσία Κουκούτση στο χθεσινό Δ.Σ. Καλαμάτας

Αντιδράσεις για την παρουσία  Κουκούτση στο χθεσινό Δ.Σ. Καλαμάτας

Πρόβλημα δημιουργήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, η οποία διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης, με την παρουσία του Δημήτρη Κουκούτση σε αυτή.

Σε παρεμβάσεις τους οι επικεφαλής των δύο μεγαλύτερων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Βασίλης Κοσμόπουλος και Βασίλης Τζαμουράνης, τόνισαν ότι, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Σώματος, εκκρεμεί η απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για το δικαίωμα ή όχι της συμμετοχής του καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό πρώην βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Οικονομάκος από τη “Λαϊκή Συσπείρωση” κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι σκόπιμα καθυστέρησε να αποστείλει την απόφαση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και σημείωσε ότι η παρουσία του στην τελευταία Διαπαραταξιακή Επιτροπή φανερώνει υποκρισία από τη Δημοτική Αρχή για το χειρισμό του θέματος. Επίσης, σχολίασε ότι αν δεν αποχωρήσει από τη συνεδρίαση ο πρώην βουλευτής, τότε θα πρέπει οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης να αποχωρήσουν από την τηλεδιάσκεψη.

Το ίδιο επικριτικός ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Μπεχράκης, ο οποίος υποστήριξε ότι με την καθυστέρηση αποστολής της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να νομιμοποιήσει τον καταδικασθέντα πρώην βουλευτή.

Απαντώντας ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος στα παραπάνω, υποστήριξε ότι η αποστολή της απόφασης της Αποκεντρωμένης δεν καθυστέρησε, μια και καθαρογράφτηκε τις προηγούμενες ημέρες, ενώ η συμμετοχή του στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή ήταν λανθασμένη και οφείλεται σε παράλειψη από το γραφείο του.

Τέλος, ο πρώην βουλευτής της νεοναζιστικής οργάνωσης, Δημήτρης Κουκούτσης, σχολίασε ότι ακόμα δεν υπάρχει καμία απόφαση από την Αποκεντρωμένη. Όταν αυτή αποφασίσει, σχολίασε ότι θα ασκήσει ό,τι ένδικα μέσα έχει στη διάθεσή του και ανάλογα θα πράξει.

Πάντως, στη συνέχεια για να διευκολύνει τη συζήτηση δέχτηκε να αποχωρήσει.

Α.Π.