Χαρίτσης: «Σε βάρος της οικονομικής δραστηριότητας η διακοπή λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς στην Κορώνη»

Χαρίτσης: «Σε βάρος της οικονομικής δραστηριότητας η  διακοπή λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς στην Κορώνη»

Με ερώτησή του ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, προς τον υπουργό Οικονομικών, ζητά την παρέμβασή του για την ανάκληση της απόφασης της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς που αφορά στην διακοπή λειτουργίας του καταστήματός της στην Κορώνη.

Ο κ. Χαρίτσης επισημαίνει στην ερώτησή του τις επιπτώσεις που θα έχει η απόφαση αυτή στην οικονομική δραστηριότητα και την καθημερινότητα των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πύλου-Νέστορος, που συνιστά μία από της πιο αναπτυσσόμενες τουριστικές περιοχές της Μεσσηνίας, διαθέτοντας παράλληλα μεγάλη αγροτική παραγωγή και εμπορική δραστηριότητα.

Τονίζει, επίσης, ότι η πρόσβαση στις τραπεζικές συναλλαγές πρέπει να είναι απρόσκοπτη στους πολίτες και η κυβέρνηση πρέπει να θέτει κανόνες λειτουργίας, για να μην καταφεύγουν οι διοικήσεις τους σε καταχρηστικές πρακτικές με «λουκέτα» καταστημάτων, που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Καταλήγοντας ερωτά τον υπουργό Οικονομικών τι προτίθεται να πράξει για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Κορώνη.