Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για Covid-19 σε πολίτες στο Μεγάρου Χορού Καλαμάτας

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι  για Covid-19 σε πολίτες στο Μεγάρου Χορού Καλαμάτας

Χώρος του Μεγάρου Χορού παραχωρήθηκε προσωρινά από το Δήμο Καλαμάτας στο Κέντρο Υγείας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες διενέργειας δειγματοληπτικών ελέγχων για Covid-19.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος έχει προμηθευτεί και έχει παραδώσει προς χρήση στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας τεστ ταχείας ανίχνευσης του ιού, ενώ υπάρχει γενικότερη συνεργασία στο πλαίσιο της κοινής αντιμετώπισης των ζητημάτων που ανακύπτουν από την επέλαση της πανδημίας.

Στο χώρο του Μεγάρου Χορού, που κρίθηκε ιδανικός λόγω των αποστάσεων που μπορούν να κρατούνται, καθώς και επειδή βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, βρέθηκαν χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Παναγιώτης Κατσαφάδος και ο πρόεδρος της «Φάρις», Παντελής Δρούγας.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- για ακόμα μια φορά στη σημασία που έχει όλοι να ακολουθούμε πιστά τα μέτρα που η Πολιτεία σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα έχει λάβει, προκειμένου να επιτευχθεί η ανάσχεση της διασποράς του ιού.