Ευήκοα ώτα ο περιφερειάρχης για έργα του Δήμου Καλαμάτας

Ευήκοα ώτα ο περιφερειάρχης για έργα του Δήμου Καλαμάτας

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, είχε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Στη προγραμματισμένη συνάντηση που έγινε στην Τρίπολη κι αφορούσε έργα και προτάσεις του Δήμου, συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης.

Κατά τη συζήτηση τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν χρηματοδοτήσεις έργων και παρεμβάσεων για σχολεία και σχολικά συγκροτήματα, μεταξύ άλλων για τα κτήρια του πρώην Πολυκλαδικού, έργα που σχετίζονται με την ανακατασκευή τμημάτων του Δημοτικού Σταδίου Παραλίας, καθώς και παρεμβάσεις -με κατασκευή δύο φραγμάτων- στον χείμαρρο Ξερίλα της Θουρίας.

Ο δήμαρχος έθεσε επίσης σε γνώση του περιφερειάρχη τα έργα που η Δημοτική Αρχή προωθεί προς υλοποίηση μέσα από τις εκπτώσεις άλλων έργων του ΕΣΠΑ, καθώς και το γενικότερο προγραμματισμό που υπάρχει.

Ανάμεσα στ’ άλλα, υπήρξε συζήτηση για τις διανοίξεις της οδού Βουλγαροκτόνου και του συμπλέγματος των παράπλευρων οδών αυτής, της οδού Κορώνης, του τμήματος ανάμεσα στις οδούς Αύρας και Καρέλια, τις αναπλάσεις και τη δημιουργία χώρων στάθμευσης στους κοινόχρηστους χώρους σε Καρακούση και Ανάσταση, την κατασκευή παιδικής χαράς 2,5 στρεμμάτων κ.ά.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με τον περιφερειάρχη να εκφράζεται θετικά ως προς τις προτάσεις που ο Δήμος επιθυμεί να χρηματοδοτήσει μέσω της Περιφέρειας.