Φιλιατρά: Έξι αλλοδαποί εργάτες γης θετικοί σε κορωνοϊό, φόβοι για διασπορά του ιού

Φιλιατρά: Έξι αλλοδαποί εργάτες γης θετικοί σε  κορωνοϊό, φόβοι για διασπορά του ιού

Τρεις αλλοδαποί εργάτες γης βρέθηκαν θετικοί σε κορωνοϊό έπειτα από τεστ που υποβλήθηκαν από κλιμάκιο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας χθες το πρωί στην εστία διαμονής τους στα Φιλιατρά, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων σε έξι (μαζί με τους τρεις αλλοδαπούς εργάτες γης που είχαν βρεθεί θετικοί τις προηγούμενες μέρες). Όπως έχουμε αναφέρει στο «Θ» συναγερμός σήμανε την Τετάρτη στο Δήμο Τριφυλίας, την Π.Ε. Μεσσηνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και στη διοίκηση του Γ.Ν. Μεσσηνίας και τη Ν.Μ. Κυπαρισσίας, μετά τα κρούσματα κορωνοϊού σε εργάτες γης στα Φιλιατρά. 

Την Πέμπτη το μεσημέρι, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλο, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας στην Κυπαρισσία για συζήτηση και συντονισμό ενεργειών και δράσεων Αρχών, υπηρεσιών και φορέων και αποφασίστηκε να ξεκινήσουν έλεγχοι σε εργάτες γης στην περιοχή των Φιλιατρών με τεστ που διαθέτει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, με τη συνεργασία τοπικών αρχών και υπηρεσιών. Χθες νωρίς το πρωί κλιμάκιο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας μετέβη σε οικία που διαμένουν αλλοδαποί εργάτες γης στα Φιλιατρά και έπειτα από τεστ που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν τρεις θετικοί. Σήμερα αναμένεται να γίνουν περισσότεροι έλεγχοι σε εργάτες γης στα Φιλιατρά από κλιμάκιο του εκεί Κέντρου Υγείας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό. 

Στα Φιλιατρά, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τριφυλίας, υπάρχει φόβος και ανησυχία για διασπορά του ιού.


Eλαία Τριφυλίας: Αντιδράσεις σε μεταφορά αλλοδαπών κρουσμάτων κορωνοϊού από Φιλιατρά

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην Κοινότητα Ελαίας η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας να μεταφέρει εκεί αλλοδαπούς εργάτες γης από την περιοχή των Φιλιατρών που βρέθηκαν και θα βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό, όντας ασυμπτωματικοί. 

Μετά την προχθεσινή ευρεία σύσκεψη, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, με αντικείμενο συζήτησης τη διαχείριση των κρουσμάτων κορωνοϊού που διαπιστώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε αλλοδαπούς εργάτες γης στα Φιλιατρά, αποφασίστηκε, στο πλαίσιο της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων αρχών, υπηρεσιών και φορέων, να εξευρεθεί χώρος κατάλληλος, προκειμένου να απομονώνονται τα θετικά κρούσματα του ιού για την αποτροπή της διασποράς του. Η δε Δημοτική Αρχή Τριφυλίας ανέλαβε την ευθύνη εξασφάλισης χώρου, καθώς και σίτισης των αλλοδαπών. 

Χθες το πρωί ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Κοινότητας Ελαίας, Άρης Σκλάβος, ότι πρόκειται να μεταφερθούν αλλοδαποί εργάτες γης από την περιοχή των Φιλιατρών, που βρέθηκαν και θα βρεθούν μετά τη διενέργεια τεστ ότι είναι ασυμπτωματικοί φορείς του κορωνοϊού. 

Στην Κοινότητα προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση, κάτοικοι και ο πρόεδρος αντιδρούν, ενώ εκφράζουν σφοδρές αντιρρήσεις και με νομικά επιχειρήματα. Τονίζουν ότι το Κτήριο Βουδούρη είναι στο κέντρο του χωριού, δίπλα σε σπίτια με ηλικιωμένους, ευάλωτα και ευπαθή άτομα, ενώ επισημαίνουν ότι την αλληλεγγύη τους την έχουν δείξει εμπράκτως, όταν φιλοξενήθηκαν εκεί αλλοδαποί που ετοιμάζονταν να φύγουν παράνομα από τη χώρα. Τότε όλο το χωριό συνέδραμε για να κάνει τη διαμονή τους όσο πιο ανθρώπινη γινόταν. Αλλά τώρα δε δέχονται να μεταφερθούν στην Ελαία αλλοδαποί που είναι φορείς του κορωνοϊού. Να βρει η Δημοτική Αρχή κατάλληλα καταλύματα, λένε, με κατάλληλες υποδομές και ανθρώπινη φιλοξενία. 

Μετά τη σθεναρή αντίδραση προέδρου και κατοίκων της Ελαίας, μέχρι νωρίς χθες το απόγευμα δεν είχε προχωρήσει σε υλοποίηση η απόφαση της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας…