Η Μεσσήνη συναντά την Κορώνη

Η Μεσσήνη συναντά την Κορώνη

Έπειτα από πρόσκληση από τον Παναγιώτη Μαργιάννη, πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κορώνης, ομάδα των «Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης» βρέθηκε σε αποστολή στην Κορώνη, όπου και ξεναγήθηκε από την Αγγελική Ντόντου, η οποία είναι αρχαιολόγος- διπλωματούχος ξεναγός.

Η αποστολή περιηγήθηκε για περισσότερο από δύο ώρες στο Κάστρο της Κορώνης. Η ξεναγός κατόρθωσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον όλων και να μυήσει στα μυστικά του κάστρου σπιθαμή προς σπιθαμή τα μέλη της αποστολής.

Λέξεις, θρύλοι, πολιτιστικά στοιχεία και, φυσικά, οι εκδοχές της ρήσης για τον «μπάρμπα στην Κορώνη», που όποιος τον έχει, έχει λύσει τα προβλήματά του, ξεδιπλώθηκαν στην εξαιρετική αυτή ξενάγηση.

Η περιήγηση περιλάμβανε και επίσκεψη στο μοναστήρι που βρίσκεται εντός του κάστρου, το οποίο και διατηρείται σε άριστη κατάσταση και αποτελεί μια φιλόξενη φωλιά εντός της καστροπολιτείας.

Με μέριμνα του κ. Μαργιάννη και τη φροντίδα του Δημήτρη Σιψά στο κατάστημα εστίασής του, στην παραλία της Κορώνης, η αποστολή απόλαυσε εδέσματα που αντιπροσωπεύουν τη μεσογειακή διατροφή, τα οποία και σερβίρονται σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κορώνη.

Μεσσήνη και Κορώνη μετά την κοινή αυτή δράση αποκτούν μια νέα προοπτική που στηρίζεται στην πολιτιστική κυρίως σύζευξη των δύο περιοχών. Το συντονισμό της αποστολής είχε ο Γιάννης Λάσκαρης.