Η τηλεκπαίδευση έκανε «κοπάνα» από την πρώτη μέρα για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Η τηλεκπαίδευση έκανε «κοπάνα» από την πρώτη μέρα για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Τεράστια προβλήματα και στα σχολεία της Μεσσηνίας 

Πρώτη μέρα επιστροφής των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων στις ηλεκτρονικές τους τάξεις η χθεσινή, αλλά μπορεί να χαρακτηριστεί ως απόλυτα αποτυχημένη, αφού το μάθημα είτε δεν έγινε καθόλου είτε έγινε με τεράστιες δυσκολίες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το όλο πρόβλημα, πέραν των αντιδράσεων μαθητών, εκπαιδευτικών, αλλά και γονέων, προκάλεσε αντιδράσεις και από κόμματα της αντιπολίτευσης, που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι έχει ευθύνη για το φιάσκο.

Η απάντηση του υπουργείου Παιδείας
Από την πλευρά του, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας έκανε γνωστό ότι το πρόβλημα δεν έχει σχέση με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, αλλά και τις άλλες πλατφόρμες του υπουργείου που λειτούργησαν κανονικά. Το πρόβλημα σημειώθηκε σε όλους τους χρήστες της πλατφόρμας Webex, ενώ ανέφερε ότι ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος.
Όσο δε για τους μαθητές που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, αναφέρθηκε ότι δε θα ληφθούν υπόψη οι απουσίες τους.

Μεσσηνία
Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στη Μεσσηνία η τηλεκπαίδευση δεν πραγματοποιήθηκε ομαλά, με τους ανθρώπους της Δευτεροβάθμιας όμως να δηλώνουν αισιόδοξοι ότι το πρόβλημα θα λυθεί, αφού αυτό τους διαβεβαίωσαν από το υπουργείο.

Όπως έγινε επίσης γνωστό, στα Γυμνάσια και τα Λύκεια τα μαθήματα ξεκινούν με διαφορά μισής ώρας και έτσι καθηγητές που διδάσκουν και στα δύο έχουν πρόβλημα, αφού συμπίπτουν οι ώρες. Για αυτό το ζήτημα υπάρχει συζήτηση, προκειμένου οι διευθυντές των σχολείων έπειτα από συνεννόηση να το ρυθμίσουν.

Τέλος, στους μαθητές που είτε δεν έχουν ίντερνετ στο σπίτι τους είτε δεν έχουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό θα δοθεί η δυνατότητα να πηγαίνουν στο σχολείο και από εκεί να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση