Κορωνο-απάτες!

Κορωνο-απάτες!

Απάτες που σχετίζονται με αγορές χειρουργικών μασκών, γαντιών κ.λπ. και γενικά ό,τι έχει σχέση με την πανδημία ανακαλύπτουν συνεχώς οι αστυνομικοί. Τις ημέρες αυτές ολοκληρώθηκε με επιτυχία διεθνούς κλίμακας αστυνομική επιχείρηση για την καταπολέμηση των διαδικτυακών απατών στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce).

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της EUROPOL το διάστημα από 1η έως 31 Οκτωβρίου 2020, σε 16 χώρες, με τη συμμετοχή τραπεζικών ιδρυμάτων, εμπόρων ηλεκτρονικών καταστημάτων και αστυνομικών Αρχών, μεταξύ των οποίων και η Ελληνική Αστυνομία, μέσω της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στη χώρα μας, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνήθηκαν 13 υποθέσεις απάτης και απάτης με υπολογιστή που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό εμπόριο και εξιχνιάστηκαν δύο από αυτές.

Όπως υπογραμμιζόταν στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, λόγω της πανδημίας πολλές από τις περιπτώσεις αφορούν απατηλές συναλλαγές διαδικτύου που σχετίζονται με αγορές χειρουργικών μασκών, γαντιών κ.λπ.

Καλό και εξυπηρετικό το ίντερνετ, αλλά πολλές φορές… απατηλό! Κι επειδή τώρα στην καραντίνα παίρνει «φωτιά», προσοχή!

Β.Β.