Μάσκα παντού από σήμερα και στη Μεσσηνία και απαγόρευση κυκλοφορίας 12.00 – 5.00 π.μ.

Μάσκα παντού από σήμερα και στη Μεσσηνία και απαγόρευση κυκλοφορίας 12.00 – 5.00 π.μ.

Αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην περιοχή της Μεσσηνίας, παρά τη μικρή μείωση σε σχέση με τους «αριθμούς» που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα.

Από το Σάββατο μέχρι και χθες καταγράφηκαν ακόμα 27 κρούσματα στην περιοχή μας σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Η Μεσσηνία έχει φθάσει πλέον στα 233 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας πάντα, με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερα από τα μισά έχουν καταγραφεί μόνο τις τελευταίες 20 μέρες, δείγμα της «έξαρσης» που παρατηρείται σ’ όλη τη χώρα.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας χθες το απόγευμα νοσηλεύονταν τρεις ασθενείς η υγεία των οποίων εξελίσσεται ομαλά και λαμβάνουν την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή. Ωστόσο, με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται καθημερινά η συρροή πολιτών που παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα του νέου ιού. Το ιατρικό προσωπικό καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθεί.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ειδικευόμενη γιατρός διαπιστώθηκε θετική, με αποτέλεσμα έξι ακόμα γιατροί που είχαν εφημερία μαζί της να μπουν σε «καραντίνα».

Παράλληλα, τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τίθενται σε ισχύ από σήμερα και θα έχουν διάρκεια για ένα μήνα.

Πλέον η χώρα έχει χωριστεί σε 2 επίπεδα με τη Μεσσηνία να βρίσκεται στο επίπεδο Α, «Επιτήρησης». Έτσι, και στο νομό μας είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε ανοικτούς χώρους. Ισχύει επίσης η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.00 π.μ. έως τις 5.00 π.μ. (επιτρέπεται για λόγους εργασίας και υγείας), ενώ η «Εστίαση» που (εν αντιθέσει με το επίπεδο Β) εδώ παραμένει ανοικτή, θα κλείνει πλέον στις 11.30 μ.μ.

Του Κώστα Γαζούλη