«Νέα Πελοπόννησος»: Να γίνει εξονυχιστικός ποιοτικός έλεγχος των προϊόντων που διανέμονται μέσω ΤΕΒΑ

«Νέα Πελοπόννησος»: Να γίνει εξονυχιστικός ποιοτικός έλεγχος των προϊόντων που διανέμονται μέσω ΤΕΒΑ

«Μήπως ο κ. Νίκας και ο κ. Αναστασόπουλος γνώριζαν το πρόβλημα»

Στις καταγγελίες από ωφελούμενους δικαιούχους για την ποιότητα του κρέατος που διανεμήθηκε μέσω ΤΕΒΑ αναφέρεται ανακοίνωση της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος».

Αναλυτικά σημειώνεται: «Τη ίδια χρονική στιγμή που κατ’ εντολήν του κ. Νίκα ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, περιχαρής στήνει προσβλητικές θεατρικές παραστάσεις και φωτογραφίζεται μπροστά σε καφέδες… αλεύρια… και λάδια…(!), προβαίνοντας σε “διθυραμβικές” δηλώσεις για τη διανομή και την άριστη ποιότητα των προϊόντων προς τους δικαιούχους από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της καθημερινής εφημερίδας της Μεσσηνίας “Ελευθερίας”, αλλά και τον ιστότοπο: www.eleftheriaonline.gr, υπήρξαν καταγγελίες από ωφελούμενους δικαιούχους για την ποιότητα του κρέατος που διανεμήθηκε.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα, οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες δήλωναν ότι σε ό,τι αφορά την κατάσταση των κρεάτων, “τα πετάξαμε κατευθείαν μόλις τα ανοίξαμε”.

Η παράταξη της “Νέας Πελοποννήσου” με έγγραφό της προς τον κ. Νίκα ζήτησε άμεσα να διενεργηθεί εξονυχιστικός ποιοτικός έλεγχος όλων των προϊόντων που διανέμονται και ιδιαιτέρως των ευπαθών και νωπών και να υπάρξει άμεση διακοπή της διανομής πριν από την ολοκλήρωση του ελέγχου.

Το ζήτημα θεωρούμε ότι είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο, με δεδομένο ότι αφορά στη Δημόσια Υγεία και υπάρχει κίνδυνος να καταναλωθούν προϊόντα που δεν τηρούν τους κανόνες υγιεινής, είτε κατά τη διαδικασία της προμήθειας είτε κατά τη διαδικασία της συντήρησής τους.

Για το συγκεκριμένο θέμα η παράταξή μας έχει ήδη ενημερώσει τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, προκειμένου να ερευνήσει το ζήτημα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Υ.Γ. Μήπως ο κ. Νίκας και ο κ. Αναστασόπουλος γνώριζαν το πρόβλημα και για το λόγο αυτό στήθηκε η θεατρική παράσταση; Ο “υπερβάλλων” ζήλος του κ. Αναστασόπουλου και οι επανειλημμένες αναφορές του στην… άριστη ποιότητα των νωπών προϊόντων, μας δημιουργούν πολλά ερωτηματικά (!)»