Νεαρός τζιχαντιστής συνελήφθη στην Τρίπολη

Νεαρός τζιχαντιστής συνελήφθη στην Τρίπολη

Στη σύλληψη ενός 27χρονου τζιχαντιστή από το Τατζικιστάν προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία χθες στην Τρίπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος ήταν πολεμιστής του ISIS και σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία, που είχε διαβιβαστεί και στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ερυθρά αγγελία
Πρόκειται για πατέρα τεσσάρων παιδιών, ο οποίος είχε έρθει το 2017 στη Λέσβο ως παράνομος μετανάστης, του χορηγήθηκε άσυλο και τον τελευταίο καιρό διέμενε σε διαμέρισμα που νοικιάζει ΜΚΟ στην Τρίπολη. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι γαμπρός του ηγέτη της αντιπολίτευσης στο Τατζικιστάν και έχει διωχθεί από τη χώρα του και βασανιστεί, γι’ αυτό και ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με περιεχόμενο της ερυθράς αγγελίας, ο προαναφερόμενος το 2016 μετέβη μέσω Τουρκίας στη Συρία, όπου εντάχθηκε, εκπαιδεύτηκε και συμμετείχε για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους σε πολεμικές συγκρούσεις σε Συρία και Ιράκ.

Στο ίδιο έγγραφο χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο ενεργά μέλη του ISIS.

Κατά πληροφορίες εκδόθηκε το κόκκινο σήμα όχι επειδή ο 27χρονος είναι όντως τρομοκράτης, αλλά επειδή ανήκει στην αντιπολίτευση του Τατζικιστάν. Υπάρχει, πάντως, μια ουσιαστική λεπτομέρεια: το 2015 το αντιπολιτευτικό κόμμα “Ισλαμική Αναγέννηση” τέθηκε εκεί εκτός νόμου ως εμπλεκόμενο σε τρομοκρατικές ενέργειες και έκτοτε απαγορεύθηκε στη χώρα η σύσταση κομμάτων με θρησκευτικό χαρακτήρα. Το κόμμα αρνήθηκε τότε την εμπλοκή του σε επιθέσεις εναντίον δυτικών λέγοντας ότι αυτές ήταν έργο του ISIS, που είχε αναλάβει και την ευθύνη.

Σε τυχαίο έλεγχο
Σε τυχαίο έλεγχο της Αστυνομίας είδαν τα στοιχεία του και αμέσως ειδοποίησαν την Αντιτρομοκρατική. Η Αστυνομία βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές του Τατζικιστάν, προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς συμβαίνει με τον συλληφθέντα.

Όπως αναφέρουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη οι υπηρεσίες στην Ελλάδα έχουν απλώσει το πληροφοριακό τους δίκτυο, προκειμένου ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν τις προθέσεις ακραίων ισλαμιστών που μένουν στη χώρα μας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το newsit, το βάρος των προληπτικών ενεργειών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής πέφτει σε αυτοσχέδια τζαμιά σε Αττική και επαρχία, όπου ενδέχεται “αυτοσχέδιοι” ιμάμηδες να κάνουν κηρύγματα μίσους εναντίον του δυτικού πολιτισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί είναι οι μουσουλμάνοι που είναι αντίθετοι σε αυτές τις τυφλές θρησκευτικές τρομοκρατικές ενέργειες και είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν τις Αρχές για να μη δούμε αυτά τα ακραία φαινόμενα και στη χώρα μας.