«Όταν υιοθετείς ένα αδέσποτο αλλάζεις δύο ζωές: τη δική του και τη δική σου»

«Όταν υιοθετείς ένα αδέσποτο αλλάζεις  δύο ζωές: τη δική του και τη δική σου»

Η ΤΕΜΕS A.E, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και o μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Dogs’ Voice» υλοποιούν από το 2019 το τριετές πρόγραμμα «Μεσσηνία Χωρίς Αδέσποτα» σε συνεργασία σε πρώτη φάση με τους Δήμους Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας.

Σκοπός είναι η αντιμετώπιση σε τοπικό επίπεδο του ιδιαίτερα σοβαρού θέματος που αφορά στην προστασία και διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Στόχος: «Κανένα αδέσποτο στη Μεσσηνία».

Στην α’ φάση του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε 21-24 Νοεμβρίου 2019, στειρώθηκαν 136 αδέσποτοι σκύλοι σε κτηνιατρικούς σταθμούς στην Πύλο, στους Γαργαλιάνους και στην Κυπαρισσία, με την υποστήριξη 22 κτηνιάτρων της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ), 78 εθελοντών και 12 χορηγών από τοπικές επιχειρήσεις. Συγχρόνως 54 σκύλοι υιοθετήθηκαν και βρήκαν ένα μόνιμο σπίτι.

Στη β’ φάση του προγράμματος, που πραγματοποιείται το Νοέμβριο του 2020, και ολοκληρώνει την πρωτοβουλία στους Δήμους Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην “Καθημερινή”, προγραμματίζονται οι ακόλουθες δράσεις: Μονάδα στειρώσεων στο Δήμο Τριφυλίας, Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ενημέρωσης μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας και Εκπαίδευση Φορέων των 6 Δήμων του Νομού από τον Νικόλαο Χρυσάκη, αστυνομικό διευθυντή και συγγραφέα του βιβλίου “Το νομικό status των ζώων στην ελληνική έννομη τάξη”.

Η β’ φάση δράσεων θα υποστηριχθεί παράλληλα από μια εκτεταμένη καμπάνια για υιοθεσίες στην τοπική κοινωνία από την Dogs’ Voice και μία πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης στα τοπικά και εθνικά ΜΜΕ, καθώς και στο διαδίκτυο με κεντρικό μήνυμα: «Όταν υιοθετείς ένα αδέσποτο αλλάζεις δύο ζωές: τη δική του και τη δική σου».

Την καμπάνια έχουν στηρίξει συμμετέχοντας αφιλοκερδώς άνθρωποι του πνεύματος και του αθλητισμού, όπως οι: Γιώργος Καπουτζίδης, Νάντια Κοντογεώργη και Θοδωρής Παπαλουκάς και είναι προσφορά της διαφημιστικής εταιρείας TRIBE και της εταιρείας παραγωγής FEEL ME FILMS.

Τα digital και social media activations είναι πρόσφορά της διαφημιστικής εταιρείας Socialab.

Κατά τη διάρκεια της β’ φάσης του προγράμματος στόχος είναι να ενημερωθούν 1.600 μαθητές και όσο το δυνατόν περισσότεροι τοπικοί φορείς σε Πυροσβεστική, Αστυνομικά Τμήματα, Λιμεναρχείο, Δασαρχείο, και υπηρεσίες των 6 Δήμων του νομού, να στειρωθούν και να τσιπαριστούν άλλοι 80 αδέσποτοι σκύλοι και να δοθούν προς υιοθεσία περισσότερα από 150 αδέσποτα. Συνολικά περισσότεροι από 30 εθελοντές, κτηνίατροι, υποστηρικτές και αρωγοί του προγράμματος θα συστρατευτούν στην προσπάθεια αυτή.

H ΤΕΜΕΣ και το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» δεσμεύονται ότι τα επόμενα 3 χρόνια, μαζί με τους Δήμους, τις επιχειρήσεις, τους εθελοντές και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας θα στηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία που αναπτύσσεται πάνω στο τρίπτυχο στείρωση, παιδεία, εθελοντισμός. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει η πεποίθηση ότι η Μεσσηνία μπορεί να αποτελέσει πρότυπο παράδειγμα στη χώρα μας, που θα το ακολουθήσουν και άλλες περιοχές για να οδηγηθούμε μια μέρα σε μια χώρα χωρίς αδέσποτα.

Παράλληλα με την προσπάθεια αυτή, εντός του Νavarino Dunes στην Costa Navarino λειτουργεί το Navarino Pet Community, ένα καταφύγιο που φιλοξενεί μέχρι 20 αδέσποτα σκυλιά με τη φροντίδα εθελοντών που εργάζονται στο ξενοδοχείο και μόνιμου συνεργάτη με αυτή την ειδικότητα. Στόχος είναι τα σκυλιά αυτά να περιθάλπονται και να δίνονται στους πελάτες των ξενοδοχείων για υιοθεσία. Μέχρι σήμερα περισσότερα από 40 σκυλιά έχουν υιοθετηθεί και ζουν ευτυχισμένα ανά τον κόσμο στο νέο τους σπίτι.

Πρόσκληση συμμετοχής στην προσπάθεια: Με τους ακόλουθους τρόπους, μπορείτε και εσείς να συμβάλετε να πετύχουμε το στόχο: Υιοθέτησε το δικό σου σκύλο – δείτε τα σκυλάκια για υιοθεσία και επικοινωνήστε με τη Dogs’ Voice: info@dogsvoice.gr

Κοινοποιήστε το μήνυμα μεταξύ φίλων, οικογένειας και διαθέσιμα κανάλια επικοινωνίας για να αυξήσουμε μαζί την ευαισθητοποίηση αυτού του μηνύματος και των δράσεων που θα γίνουν. Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dogsvoice.gr/gavlav.