Παρεμβάσεις για τα επενδυτικά σχέδια που υλοποιούν ζητούν οι ξενοδόχοι

Παρεμβάσεις για τα επενδυτικά σχέδια που υλοποιούν ζητούν οι ξενοδόχοι

Επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση και τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, προκειμένου να υπάρξει μέριμνα για επιχειρήσεις που υλοποιούν επενδυτικά σχέδια και τα οποία έχουν ανατραπεί με όσα συμβαίνουν.

Την επιστολή, μάλιστα, κοινοποιούν στον υπουργό Χάρη Θεοχάρη και στον υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα.

Κλειστές
Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές, ενώ όσες επαναλειτούργησαν το μόνο που πέτυχαν ήταν να μεγαλώσουν τις ήδη τεράστιες ζημιές τους. Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι το δεύτερο lockdown που επιβλήθηκε επιδείνωσε ακόμα περισσότερο μια ήδη μη διαχειρίσιμη κατάσταση.

«Στα ξενοδοχεία τυπικά και μόνο επετράπη η συνέχιση της λειτουργίας. Στην πράξη μάς επιβλήθηκε να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας, μιας και λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στις μετακινήσεις στερούμαστε αντικειμένου δραστηριότητας», σημειώνεται στην επιστολή.

Παρεμβάσεις
Γι’ αυτό επισημαίνεται προς τους υπουργούς ότι σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες, έκτακτες και προσωρινού χαρακτήρα, προσαρμογές στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να παραμείνουν συνεπείς στις δεσμεύσεις που απορρέουν από τα επενδυτικά σχέδια που υλοποιούν και των οποίων ο σχεδιασμός έχει πλήρως ανατραπεί.

Οι ξενοδόχοι ζητούν να γίνουν ως πολύ αναγκαίες οι εξής δύο παρεμβάσεις:

-Να ανασταλεί, για όσο χρόνο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας, η προβλεπόμενη από τους αναπτυξιακούς νόμους υποχρέωση διατήρησης των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και

-Να μπορούν οι τόκοι των δανείων που αντιστοιχούν σε επενδυτικά σχέδια αναπτυξιακών νόμων να επιδοτηθούν μέσω του καθεστώτος ενισχύσεων των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Της Βίκυς Βετουλάκη