Παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησαν οι Ρομά της Αγίας Τριάδας για νερό, ρεύμα και αποχέτευση

Παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησαν  οι Ρομά της Αγίας Τριάδας για νερό, ρεύμα και αποχέτευση

Εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου άμεσα να διατεθούν πόσιμο νερό, ρεύμα και αποχέτευση στον καταυλισμό των Ρομά στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας ζήτησε με επίσκεψή της στο Δικαστικό Μέγαρο και την εισαγγελέα Υπηρεσίας αντιπροσωπεία των Ρομά.

Όπως ανακοινώθηκε από την Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά, την Τρίτη ο Σύλλογος Ελλήνων Τσιγγάνων (Φυλή Χαλκιδαίων) Αγίας Τριάδος Καλαμάτας, διά του προέδρου του Βασίλη Δημητρίου, του μέλους Διαμαντή Δημητρίου και της πρώην δημοσιογράφου και ακτιβίστριας, Γεωργίας Φάσσου, επισκέφτηκαν το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας και υπέβαλαν αίτημα για εισαγγελική παραγγελία.

Καμία ανταπόκριση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ενημέρωσαν την εισαγγελέα Υπηρεσίας για τις ακραίες συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό και τη μη συμμόρφωση του Δήμου Καλαμάτας, παρά τις σαφείς κρατικές οδηγίες και τις επανειλημμένες συστάσεις στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19. 

Επισημαίνεται δε από το σύλλογο ότι από το πρώτο κύμα της πανδημίας γίνονται προσπάθειες επικοινωνίας με το Δήμο Καλαμάτας, ενώ παρενέβη προσωπικά και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γ. Σταμάτης, χωρίς όμως ανταπόκριση.

Εισαγγελική παραγγελία

Τέλος, η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά, ενημερώνει ότι εν μέσω πανδημίας περίπου 250 άτομα Ρομά ζουν χωρίς τα στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά, όπως πόσιμο νερό, ρεύμα, αποχέτευση και WiFi, στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης. «Η Δικαιοσύνη αντεπεξήλθε κατανοώντας τις επιτακτικές ανάγκες, εκδίδοντας άμεσα εισαγγελική παραγγελία για αποκατάσταση της παροχής ρεύματος και νερού στον καταυλισμό. Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ χαιρετίζει αυτή την απόφαση και ευελπιστεί όλοι οι Δήμοι της χώρας με καταυλισμούς Ρομά να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να παρέχουν τη στήριξη που οφείλουν», καταλήγει η ενημέρωση.

Της Βίκυς Βετουλάκη