Πολλά πρόστιμα για μετακινήσεις τη Δευτέρα στη Μεσσηνία από την Αστυνομία

Πολλά πρόστιμα για μετακινήσεις  τη Δευτέρα στη Μεσσηνία από την Αστυνομία

Αρκετά πρόστιμα για παραβάσεις που αφορούσαν στη μετακίνηση βεβαιώθηκαν τη Δευτέρα στη Μεσσηνία. Σε 108 ελέγχους που διενεργήθηκαν από την Αστυνομία στη Μεσσηνία βεβαιώθηκαν 6 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και 22 για περιορισμό μετακίνησης. Σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου επιβλήθηκαν συνολικά 15 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και 42 για περιορισμό κίνησης.

Δημοτική Αστυνομία

Από την πλευρά της και η Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας πραγματοποιεί καθημερινά ελέγχους.  Όπως σημείωσε ο διευθυντής της Γιώργος Πετρόπουλος, οι έλεγχοι γίνονται πρωί – απόγευμα και οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν συμμορφωθεί με τα μέτρα και τις απαγορεύσεις του lockdown. 

Ελάχιστες, όπως σημείωσε, είναι οι εξαιρέσεις και κάποιοι παραβατούν, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που κάποιοι απλώς έχουν… ξεχασθεί και δεν παρανομούν σκόπιμα.

Παράλληλα, η Δημοτική Αστυνομία συνδράμει και σε άλλες υπηρεσίες. Για παράδειγμα, χθες το πρωί βρισκόταν στο χώρο του Μεγάρου Χορού, όπου γίνονταν rapid test σε πολίτες μέσα στα αυτοκίνητά τους, και βοηθούσε να υπάρχει τάξη.

Επίσης, όπως είπε ο κ. Πετρόπουλος, οι δημοτικοί αστυνομικοί εφοδιάζουν και βοηθούν ηλικιωμένους με χαρτιά μετακίνησης, καθώς αρκετοί δεν μπορούν να  στείλουν το απαραίτητο μήνυμα στο 13033 ή και να συμπληρώσουν το συγκεκριμένο έντυπο.

Μάλιστα, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε πως αν κάποιοι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να προμηθευτούν το χαρτί μετακίνησης, να απευθύνονται στη Δημοτική Αστυνομία για να τους βοηθούν. 

Τέλος, η Δημοτική Αστυνομία εξυπηρετεί και κατ’ οίκον ανήμπορους δημότες που χρειάζονται το γνήσιο της υπογραφής.