Συλλυπητήριο δημάρχου Πύλου-Νέστορος για την απώλεια του Θεμιστοκλή Αποστολίδη

Συλλυπητήριο δημάρχου Πύλου-Νέστορος για την απώλεια του Θεμιστοκλή Αποστολίδη

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, για την απώλεια του Θεμιστοκλή Αποστολίδη.

Όπως αναφέρει: «Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον αιφνίδιο θάνατο του συναδέλφου και φίλου Θεμιστοκλή Αποστολίδη. Ο αγαπητός συνάδελφος υπήρξε σε όλη του τη ζωή ένας ανιδιοτελής μαχητής των ιδεών και των αξιών του. Η αγάπη του για την Κορώνη, αλλά και για τα κοινά, τον οδήγησαν από νωρίς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την οποία συνδέθηκε απόλυτα, υπηρετώντας την με αγωνιστικό πνεύμα και συνέπεια. Δυναμική και ασυμβίβαστη προσωπικότητα και ιδιαιτέρως διεκδικητική, με κριτική πάντα ματιά και ειλικρινή διάθεση προσφοράς, ο Θεμιστοκλής ήταν αποδεκτός από τους συμπολίτες του, ανεξαρτήτως πολιτικής προτίμησης.

Με την κοινωνικότητα και το χιούμορ που τον διέκριναν κατάφερε να ενώσει διαφορετικές δυνάμεις, με σκοπό το καλό του τόπου του, το οποίο υπηρέτησε με αφοσίωση, πάθος και όραμα.

Η απουσία του αποτελεί απώλεια για το Δήμο Πύλου-Νέστορος, αλλά και για τον τόπο του, την Κορώνη. Για όλους όσοι υπηρετούμε τα κοινά και την Αυτοδιοίκηση, η μνήμη του θα αποτελεί πηγή έμπνευσης.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και τη συμπάθειά μου στην οικογένειά του και εύχομαι ο Αρχηγός της ζωής και του θανάτου να αναπαύσει την ψυχή του».

Ο Θεμιστοκλής Αποστολίδης γεννήθηκε στην Κορώνη το 1952. Ήταν σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών. Διετέλεσε γραμματέας, ληξίαρχος και τελετάρχης της Κοινότητας Κορώνης από το 1987. Με την αλλαγή των καλλικράτειων Δήμων το 2010, υπηρέτησε το Δήμο Πύλου-Νέστορος, έως και τη συνταξιοδότησή του το Δεκέμβριο του 2019.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία στα αγροτικά ζητήματα, διετέλεσε πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορώνης, ενώ ασχολήθηκε με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος (λιγνιτωρυχείο Φαλάνθης) και ανάδειξης της πολιτιστικής ταυτότητάς του τόπου του, καθώς ήταν από τους πρώτους υποστηρικτές της υποψηφιότητας της Κορώνης ως πρέσβειρας της Μεσογειακής Διατροφής, για τον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας της UNESCO.