Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης Αθανασόπουλου-Μαντά

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης Αθανασόπουλου-Μαντά

Το δήμαρχο Μεσσήνης, Γιώργο Αθανασόπουλο, επισκέφθηκε στο Δημαρχείο ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Περικλής Μαντάς. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συζήτησαν θέματα αρμοδιοτήτων του Δήμου Μεσσήνης, αλλά και το σοβαρό ζήτημα της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, που προϋποθέτει λήψη προληπτικών μέτρων και στο Δήμο.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μεσσήνης τόνισε ότι ο μηχανισμός του Δήμου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίζει άμεσα τα όποια προβλήματα ανακύπτουν, προκειμένου κι αυτό το κύμα να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Ο δε κ. Μαντάς τόνισε πως η χώρα εισέρχεται σε μία δύσκολη περίοδο με την έξαρση του νέου κύματος κορωνοϊού, συμπληρώνοντας ότι στην παρούσα φάση προέχει η τήρηση των μέτρων.

Εκτεταμένη συζήτηση έγινε και στο ζήτημα της ασφάλειας λόγω της παραβατικότητας στην ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Αθανασόπουλος ενημέρωσε τον κ. Μαντά -και δια ζώσης πέρα από την κοινοποίηση του υπομνήματος- για την πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησαν μαζί με το δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, στον οποίο εξέθεσαν το πρόβλημα και υπέβαλαν συγκεκριμένες προτάσεις για τροποποιήσεις του νομοθετικού πλαισίου και αυστηροποίηση των ποινών. Χαρακτήρισε δε σημαντική τη συνδρομή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για ενίσχυση της περιοχής με επιπλέον αστυνομική δύναμη και επανέλαβε ότι πάγιο αίτημα του Δήμου Μεσσήνης είναι η αύξηση της αστυνόμευσης να έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο των ενεργειών που σχεδιάζει ο Δήμος σε συνεργασία με τους εκ του νόμου εμπλεκόμενους φορείς για την κοινωνική ένταξη, προτάθηκε η δημιουργία Κέντρου Κοινότητας, παράρτημα Ρομά, στο Δήμο Μεσσήνης.

Ακολούθως ο κ. Αθανασόπουλος ενημέρωσε για τον προγραμματισμό του Δήμου στην προετοιμασία υποβολής προτάσεων, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ή σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Συζήτησαν ακόμα για τον πρωτογενή τομέα, για την αναγκαιότητα εκπόνησης προγράμματος αναδιάρθρωσης της συκιάς, για τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών και πατατοπαραγωγών από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ εξέφρασαν και τον προβληματισμό τους για την έλλειψε εργατών γης, εν όψει και της ελαιοκομικής περιόδου.

Τέλος, ο δήμαρχος τόνισε πως μεριμνά για την αξιοποίηση του διαθέσιμου υδάτινου πλούτου με την προώθηση διαδικασιών εκπόνησης των απαραίτητων μελετών για τη δημιουργία λιμνοδεξαμενής Τρικόρφου, έργο το οποίο θα καλύψει τις αρδευτικές ανάγκες στις καλλιέργειες συκιάς και ελιάς Καλαμών κατά προτεραιότητα.