Τελευταία συνεδρίαση πριν από το «lockdown» στο Δ.Σ. Μεσσήνης

Τελευταία συνεδρίαση πριν από το «lockdown» στο Δ.Σ. Μεσσήνης

Προετοιμάζεται για το 2ο «κύμα» ο δήμος

Καλύτερη ενημέρωση και «υποστήριξη» στους πολίτες ζήτησε η αντιπολίτευση

Με το νέο καθολικό «Lockdown» να βρίσκεται «προ των πυλών» συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, σε μια πιθανότατα τελευταία «δια ζώσης» συνεδρίαση έως ότου οι συνθήκες με την εξέλιξη της πανδημίας το επιτρέψουν ξανά.

Ο πρόεδρος του Σώματος, Νίκος Φύκιρης, τόνισε ότι η υγεία αποτελεί για όλους προτεραιότητα και πρόσθεσε ότι κατά το επόμενο χρονικό διάστημα θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους επικεφαλής των παρατάξεων, για να συνεχίσει ομαλά τη λειτουργία του ο Δήμος.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος τόνισε ότι βρισκόμαστε άπαντες μπροστά στη δεύτερη δίνη της πανδημίας, αλλά με μεγαλύτερη εμπειρία και πιο έτοιμοι αυτή τη φορά. Πρόσθεσε, δε, ότι η συλλογική ευθύνη προϋποθέτει και ατομική, και όλοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτή την περίοδο. Ανέφερε, επίσης, τα «τεστ» στα οποία υποβλήθηκαν υπάλληλοι του Δήμου αλλά και αντιδήμαρχοι το πρωί της Τετάρτης, ενώ σημείωσε ότι θα επαναληφθούν την επόμενη εβδομάδα για άλλους 80 υπαλλήλους, καθώς και για όποιον δημοτικό σύμβουλο το επιθυμεί.

Τέλος, παρατήρησε ότι η επιθυμία του είναι τα Δημοτικά Συμβούλια να διεξάγονται δια ζώσης και όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Νίκος Κοτταρίδης, ανέφερε το ζήτημα «υποστήριξης» ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί, αλλά και ηλικιωμένων σε πιο απομακρυσμένες κοινότητες, που ίσως χρειαστούν βοήθεια για να πάρουν φάρμακα κ.τ.λ., ζητώντας την ενεργοποίηση «κοινωνικών δομών» του Δήμου, ακόμα και του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, συμφώνησε με τις επισημάνσεις του Νίκου Κοτταρίδη, ενώ ζήτησε επιπλέον πίεση από την πλευρά του Δήμου και για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης.

Ο τέως δήμαρχος και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Τσώνης, ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή καλύτερη ενημέρωση για την καταγραφή «κρουσμάτων», για να ξέρουν οι κάτοικοι της Μεσσήνης πόσα από αυτά που αναφέρονται στη Μεσσηνία ανήκουν στις δικές τους περιοχές. Ανέφερε, δε, ένα παράδειγμα, ότι φίλος του «τράκαρε» τις προηγούμενες μέρες, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο και εκεί, εκτός των άλλων, διαπιστώθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο συγκεκριμένος είχε έρθει σε επαφή ως επαγγελματίας με πάρα πολύ κόσμο. Παράλληλα, ο κ. Τσώνης ζήτησε ενημέρωση για το πώς κατανεμήθηκαν τα χρήματα που έλαβε ο Δήμος Μεσσήνης ως ενίσχυση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Απαντώντας στους προλαλήσαντες ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος αρχικά υπενθύμισε ότι λειτουργεί ειδικός τηλεφωνικός αριθμός για τη βοήθεια των δημοτών όσο διαρκεί η πανδημία. Αναφορικά με την ενημέρωση, σημείωσε ότι γίνεται, όπως, π.χ., ο ίδιος ενημέρωσε πρόσφατα τον πρόεδρο της Τ.Κ. Χατζή για κρούσμα στην περιοχή, ενώ τόνισε ότι ο Δήμος Μεσσήνης άμεσα προχώρησε σε απολυμάνσεις χώρων, όπως στα σχολεία της Μεσσήνης (Γυμνάσιο, Λύκειο) όπου υπήρχαν κρούσματα, στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεταλιδίου επίσης, αλλά και προληπτικά στο σχολείο του Πεταλιδίου (υπήρχε κρούσμα σε συγγενή μαθητή). Τέλος, ζήτησε ψυχραιμία και συνεννόηση για να ξεπεράσουμε όλοι μαζί τη δύσκολη αυτή συγκυρία που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο πλανήτης και όχι μόνο η χώρα μας.

Του Κώστα Γαζούλη