Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού για τους εργάτες γης στο Δήμο Πύλου-Νέστορος

Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού για τους εργάτες γης στο Δήμο Πύλου-Νέστορος

Στην παραλαβή των τεστ ταχείας διάγνωσης του κορωvoϊού (rapid test), στο Κέντρο Υγείας της Πύλου, παραβρέθηκε χθες ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, προκειμένου να διευθετήσει με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλο και το διευθυντή του Κέντρου Υγείας, Μιχαήλ Ρεντούλη, τον τρόπο διαχείρισης των τεστ για όλες τις κοινότητες του Δήμου και να ελεγχθούν οι εργάτες γης οι οποίοι εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή κατά την ελαιοκομική περίοδο.

Με το πέρας της διαδικασίας, ο δήμαρχος δήλωσε: «Τις θερμές ευχαριστίες μου για μια ακόμη φορά στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο, για την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία, προκειμένου να προασπίσουμε την υγεία των δημοτών μας. Καλώ όλους τους ελαιοπαραγωγούς να προσέλθουν με τους εργάτες τους στο Κέντρο Υγείας της Πύλου, προκειμένου να κάνουν το τεστ. Συμμετέχοντας με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης βοηθάμε στη διασφάλιση τόσο της δικής μας υγείας όσο και αυτής των συμπολιτών μας».

Ο αντιπεριφερειάρχης με τη σειρά του δήλωσε: «Επισκέφθηκα το Κέντρο Υγείας της Πύλου, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια, προκειμένου να παραδώσω τα τεστ ταχείας διάγνωσης του κορωνοϊού, για τον έλεγχο των εργατών γης από τρίτες χώρες, αλλά και να συντονιστούμε με το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος και το διευθυντή του Κέντρου Υγείας, για τον τρόπο εφαρμογής των τεστ αυτών. Χρειάζεται συνεργασία από την Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού και τις μονάδες υγείας, για να προτρέψουμε όλους τους ελαιοπαραγωγούς να φέρουν τους εργάτες γης για έλεγχο. Αν και απευθυνόμαστε κυρίως σε εργάτες από τρίτες χώρες, η Περιφέρεια έχει ήδη μεριμνήσει και για τους εργάτες από περιοχές εντός Ελλάδας, οι οποίοι θα ελεγχθούν έπειτα από ενημέρωση από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ».

Τέλος, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, δηλώνοντας: «Είναι αναγκαίο να ακούμε τα αιτήματα της κοινωνίας και να συνεργαζόμαστε με την Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού. Με αυτό τον τρόπο θα συνδράμουμε  όλοι στον περιορισμό της διασποράς του Covid-19».

Τα διαγνωστικά τεστ τα οποία εδόθησαν, ενδείκνυνται για την ταχεία ανίχνευση κορωνοϊού, καθώς ελέγχουν τα αντιγόνα του και όχι τα αντισώματα, με το αποτέλεσμά τους να εμφανίζεται έπειτα από 20 λεπτά. Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία του Κέντρου Υγείας Πύλου, καλώντας στο 27233-60000.

Στάθης Αναστασόπουλος
Πέραν του ΚΥ Πύλου, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, επισκέφτηκε χθες και τα Κέντρα Υγείας Μεσσήνης, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και Μελιγαλά, καθώς και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, και παρέδωσε τα τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού που προμηθεύθηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις ανάγκες ελέγχου των εργατών γης τρίτων χωρών.

Είχε, δε, συνεργασία με τους εκεί διευθυντές των ΚΥ, ενώ ενημερώθηκε για τη διαδικασία των ελέγχων που έχουν γίνει έως τώρα και τον προγραμματισμό που υπάρχει για τη διενέργεια ελέγχων στους εργάτες γης, οι οποίοι προσκλήθηκαν κυρίως από ελαιοπαραγωγούς και συμμετέχουν στην ελαιοσυγκομιδή.

Σε δηλώσεις του ευχαρίστησε αρχικά για τη συνεργασία τα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ενώ τόνισε: «Καλώ προσωπικά τον κάθε ελαιοπαραγωγό που έχει προσκαλέσει εργάτες τρίτων χωρών, οι οποίοι έχουν ήδη φτάσει και εργάζονται ή πρόκειται να έρθουν το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως με δική του μέριμνα φροντίσει την εξέτασή τους στο ΚΥ της περιοχής του, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια όλων και στον κοινό στόχο του περιορισμού της εξάπλωσης της νόσου».