Τριφυλία: Ξεκινούν τεστ για κορωνοϊό σε εργάτες γης

Τριφυλία: Ξεκινούν τεστ για κορωνοϊό σε εργάτες γης

Άμεσα ξεκινούν έλεγχοι σε εργάτες γης στην περιοχή της Τριφυλίας με τεστ που διαθέτει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, με τη συνεργασία τοπικών Αρχών και υπηρεσιών, για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού μετά τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες μέρες. 

Χθες το μεσημέρι, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλο, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας στην Κυπαρισσία για συζήτηση και συντονισμό ενεργειών και δράσεων Αρχών, υπηρεσιών και φορέων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Διαμαντόπουλος, η διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Μεσσηνίας Αικατερίνη Σπεντζούρα, ο αναπληρωτής διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας με αρμοδιότητα τη Ν.Μ. Κυπαρισσίας, Δημήτρης Λαμπρόπουλος, η διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας της Ν.Μ. Κυπαρισσίας Σταματία Αλεξοπούλου, ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κ.Υ. Καλαμάτας Παναγιώτης Κατσαφάδος, η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών Βασιλική Αγγελοπούλου, ο διοικητής του Α.Τ. Τριφυλίας Γιώργος Κρυοβρυσανάκης, ο διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Αντώνης Βλάχος.

Μετά μακρά συζήτηση αποφασίστηκαν οι παρακάτω ενέργειες: Η διενέργεια αρκετών τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού (μοριακά και rapid test), τα οποία θα υλοποιηθούν από κλιμάκια του ΕΟΔΔΥ, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και τα Κέντρα Υγείας Φιλιατρών και Καλαμάτας. Τα τεστ θα προέρχονται από τα διαθέσιμα του ΕΟΔΔΥ, από τις προμήθειες της Περιφέρειας για τους εργάτες γης και από τεστ που θα προμηθευτεί άμεσα ο Δήμος Τριφυλίας. 

Περαιτέρω αποφασίστηκε, στο πλαίσιο της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, να εξευρεθεί χώρος κατάλληλος, προκειμένου να απομονώνονται τα θετικά κρούσματα του ιού για την αποτροπή της διασποράς του.