Τσιγγάνοι Αγίας Τριάδος: Χωρίς πόσιμο νερό και αντισηπτικά, κατηγορούν το Δήμο Καλαμάτας

Τσιγγάνοι Αγίας Τριάδος: Χωρίς πόσιμο νερό και αντισηπτικά, κατηγορούν το Δήμο Καλαμάτας

«Δε μας έχουν προμηθεύσει ούτε πόσιμο νερόούτε αντισηπτικά. Ούτε μία απολύμανση!»

-Κάνει λόγο για αδιαφορία από πλευράς Δήμους Καλαμάτας

Επιστολή προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, απέστειλαν ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων (φυλή Χαλκιδέων) Αγίας Τριάδος, κάνοντας λόγο για αδιαφορία από πλευράς Δήμου Καλαμάτας, καθώς στον καταυλισμό δεν υπάρχει επάρκεια νερού και δεν τους έχουν προμηθεύσει ούτε πόσιμο νερό ούτε αντισηπτικά. 

Όπως αναφέρεται στην επιστολή: «Αξιότιμε κύριε Χαρδαλιά, ονομάζομαι Βασίλης Δημητρίου και είμαι πρόεδρος του καταυλισμού των Ελλήνων Τσιγγάνων (φυλή Χαλκιδέων) που βρίσκεται στην περιοχή Αγίας Τριάδος στην πόλη της Καλαμάτας.

Στον καταυλισμό μας μένουμε περίπου 250 άνθρωποι. Από την πρώτη στιγμή του δεύτερου κύματος της πανδημίας ζητήσαμε τη συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας, ώστε να συμβάλουμε ουσιαστικά σε αυτή την εθνική προσπάθεια περιορισμού του covid 19.

Μάλιστα, ενημερώσαμε και το γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό μας (δεν υπάρχει πόσιμο νερό, ρεύμα και αποχέτευση). 

Από τις αρχές Αυγούστου ζητήσαμε από το δήμαρχο Καλαμάτας να έχουμε επάρκεια νερού και να είναι πόσιμο. Μέχρι και σήμερα έχει αδιαφορήσει! 

Παρενέβη και ο γ.γ. Γιώργος Σταμάτης με σαφείς οδηγίες στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού για τον covid 19.

Στις 11/11/2020, έπειτα από παρέμβαση του κ. Σταμάτη, έστειλαν από το Δήμο Καλαμάτας μία υπάλληλο και μοίρασε σε φωτοτυπία οδηγίες για το πώς φοράμε μάσκα και πώς πλένουμε χέρια. 

Έπειτα από αυτό το αδιανόητο γεγονός ζητήσαμε τόσο τηλεφωνικά όσο και γραπτώς από το δήμαρχο να εφαρμοστούν οι οδηγίες του γενικού γραμματέα , όμως μέχρι και τώρα μας αγνοούν!

Στον καταυλισμό δεν υπάρχει επάρκεια νερού και δε μας έχουν προμηθεύσει ούτε πόσιμο νερό ούτε αντισηπτικά, ούτε μία απολύμανση! 

Χωρίς να θέλουμε να σας κουράσουμε με άλλες, λεπτομέρειες παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας!».